Monday, March 25, 2013

CAKES AND MORE CAKES

Alhamdulillah bisnes kecik2 aku makin maju. Order sentiasa ada tapi banyak yang aku tolak sebab aku tak mampu nak buat. Tak mampu nak buat kek yang advanced sangat rupa bentuknya. Aku buat sangat minimalis. Lebih tumpukan pada rasa. Jadi pilihan agak limited lah di situ. Dengan masa pun yang tak tentu ni kan. Takpe bukannya pendapatan utama pun. Dan baking ni aku anggap sebagai therapy.

Cuma nak letak beberapa hasil keras tangan. Sebab tak de idea nak update haha..


 Chocolate moist cake with ganache and creamcheese deco.


2 layers carrot cake with creamcheese frosting

Chocolate moist with blueberry filling and ganache

Carrot cake

Creme Caramel. Ini aku buat untuk minum petang je haha..

Carrot slices and choclate walnut brownies.. individually packed.

 Choct moist cupcake with ganache
Blueberry cheese tart.

Ok itu je..



12 comments:

  1. Menariknya angah......

    Masak ni memang macam therapy bagi setengah orang

    ReplyDelete
  2. Ummi
    Seronok tengok proses tu. Tenang jek rasa..

    ReplyDelete
  3. Akak suka rupa kek no1, no2 & creme caramel.

    Adeh, terasa2 di lidah la pulak creme caramel tu..

    ReplyDelete
  4. ok saya sgt lapar tgk kek2 ini huhu...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Nak cheese cake~!!!!

    ReplyDelete
  7. ayat last.."itu jerr"..sentap...hahaha..

    semoga maju bisnes mu ngah..rasa also a prority utk org yg fussy..aku dh stop beli kek kt kings, sbb rasanya biasa2 jer..baik beli SR terus..mahal dn padan ngn rasa..hiks...

    member opis sblh pon dh join into cake-business..aku order ngn dia jer..senang..dh tau rasa sedap :)

    ReplyDelete
  8. Anonymous6:46 PM

    I simply could not dеpart your ωebsite befоrе suggеsting that I еxtrеmеly loved the standard informаtion a peгson suρplу
    fοr your guests? Іs going to bе аgain steadily to
    chесk up on nеw рosts

    Feel free tо ѵisit my blog poѕt; Chemietoilette

    ReplyDelete
  9. untung la cik abang.. makan sedap-sedap nih

    ReplyDelete
  10. angah.. klu nk resepi wat cekelat ganache boleh ke?

    ReplyDelete
  11. Badrul Tini

    ini resepi ganache simple yang angah selalu guna

    2 bhgn coklat masakan + 1 bhgn whip cream + 1 sudu madu atau mentega.

    panaskan whipcream agak2 nampak berbuih sedikit di tepi periuk. Angah biasa guna microwave je.

    coklat masakan tu potong kecik. Tuang whipcream dalam bekas coklat. Biarkan dalam seminit

    kacau hingga tak berketul dan sebati. masukkan madu atau butter untuk dapatkan kilat.

    biarkan sejuk dan dan boleh guna.

    ReplyDelete
  12. ooh..thanks angah.. nak cuba nanti.. :)

    ReplyDelete