Thursday, September 10, 2009

IFTAR

Malam ni ada Majlis Berbuka Puasa kat opis, disamping majlis meraikan anak2 yatim dan ibu tunggal. Tahun ni aku banyak kali elak buka puasa kat luar. Kesian kat mak aku kena buka puasa sorang2. Tapi mlm ni tak boleh escape la kan..

Lepas majlis berbuka aku akan terus ke Putrajaya, ada easy ride malam ni. Dah lama sangat tak kayuh basikal, aku rasa dalam 5 bulan camtu la. Aku dah mula kayuh sejak minggu lepas. Setiap petang dalam 15 ke 20km. memang slow hahaha tapi takpe la.. pelan2 kayuh ya,bukan nak wakil Malaysia pun.

24-25 Oktober aku ngan abang akan join Off Road Night Ride 45km kat Melaka. Si Heero la yang meracun nih haha..sambil2 tu boleh promote Monsoon Ride yang aku anjurkan bulan 12 nanti. So aku kena la training dari sekarang ye tak..ada masa dalam sebulan lebih lagi nih.

On persiapan raya.. hmmm satu benda pun tak buat haha.. cuma sediakan apa yang patut untuk anak2 dan rumah je la. Kuih pun tunjuk2 je. Tahun ni raya kat Klang sbb raya kedua nanti ada majlis nikah sepupu abang kat Sungai Besar. Raya ke-3 baru balik Kuantan sampai la habis cuti.

Oh, semalam aku dapat sms yang amat merenyuk hati. Tapi takpe, aku percaya pada karma..what goes around comes around, buat baik dibalas baik buat jahat sendiri mau ingat la...aku malas nak layan sebab kalau aku layan apa bezanya aku dengan manusia penghantar sms tu kan..dia can go as low as dia wants but not me.I'll be walking high :)

9 comments:

cik puan daun said...

tahun ni aku raya kat kuantan pada hari raya ke-3.. raya sijangkang dulu.. nak raya puas2 since tahun lepas aku raya atas katil aje.. ehehehe

Ummi batrisya dan damya said...

raya tahun ini amatlah sederhana aje bagi keluarga ummi, tapi tetap balik johor dan kedah :)

selamat hari raya

baju pun untuk anak-anak aje, kuih belum tahu nak tunjuk ke nak uli :)

jangan di layan orang yang suka menyakitkan hati kita, kalau boleh jangan fikir pun :)

Pnut said...

kitoarg punya majlis iftar ni senin ni..
tak koser la nk dtg
boring..hehehehe

ehh entry bunga api tu, mek sentap noks...

meks ni tengah nak beli bunga api occay...

bagi meks, tak meriah raya tanpa bunga api...
bunga api je, no mercun...

masa bebudak main, emak bapak kena ada sama...

heran fak? time raya cina lagi meriah mercun dan bunga api...tapi tak dengor lak anak cina putus jari ke cedera parah ke hapa..

sebab depa main cara betul, anak melayu kretif, masuk mercun dalam tin la.. baut meriam buluh la.. main mercun balik-baling la...

Angah said...

Daun
aku balik Kuantan pun raya ketiga.. nnt aku calling2 ko ek

Ummi
sederhana bagus, tak membazir kan..betul la tak payah fikir benda2 nyakitkan hati ni

Kak Pnut
Mintak maaf banyak2 la sbb tersentap hehe.. tu pendapat peribadi tuh..

arineen said...

selamat hari raya maaf zahir batin..satu soalan,adakah isteri turut menanggung dosa suami yang berzina,sedangkan dia tahu tetapi sengaja buat tak tahu..tidak untuk mencegahnya.

Angah said...

arineen

isteri x tanggung dosa suami berzina. si suami dgn pempuan yg berzina tu tanggung sendir. isteri x tau apa2 tetap dpt pahala sbb setia pd suaminya

pempuan yg x de maruah tu pun berdosa besar sbb memporakperandakan rumahtangga org lain. dia jugak berdosa besar pada mak ayah dia. mmg malang mak ayah dia dpt anak yg sanggup serahkan harga diri pd lelaki yg bukan suami dia.

lg satu..kalau berani sangat, tunjukkan diri awak yg sebenar, arineen tu nama anak2 saya, jgn rendahkan lg maruah awak dgn cara camni.

arineen said...

betul ke tak berdosa???tapi yang saya tahu isteri turut terlibat sama,sebab isteri tahu mengenainya cuma tak mahu percaya untuk sedapkan hati sahaja.takut terima kenyataan yang melukakan.saya faham sebab saya mengalami perkara yang sama.salah suami atau perempuan yang dizinai? lagi malang pada isteri yang dicurangi suami,mungkin bertambah penyakit.harapnya tidak.saya cuma minta pendapat.cukuplah setakat ini,angah beremosi.

kakLuna said...
This comment has been removed by the author.
kakLuna said...

eh arineen tak ori,

yg ko sibuk tanya hukum hakam sini kenapa hah..ko ingat ni pejabat agama ke.

yg heran nya...napa la hal zina zina ni yg ko ingat sgt...apa dh mengelupar kepanasan ke sbb banyak dosa.

dosa manusia yg akhil baligh ditanggung oleh diri sdiri ok. as simple as that. ko x ngaji agama ke. keje mengangkang je bzina dgn laki org tu psl ati ko bengap.