Tuesday, January 07, 2014

Sawang dan habuk

when was the last time I updated this blog?

Tahun 2014. Tahun yang akan beri banyak cabaran baru untuk aku.

- Anak bertambah secara ekspres.
- 2 anak dah bersekolah rendah
- Menyelesaikan urusan yang dah hampir 5 tahun tu.

Doakan lah aku boleh harungi cabaran2 hidup ini dengan sabar dan dengan senyum.

Arief dah darjah 4. Dilantik jadi ketua kelas. Ibu is bangga

Adneen dah darjah 1. Alhamdulillah masuk 1 Arif. Senang nak kejutkan dia tak macam masa tadika. Haritu pun abang je yang hantar masa 1st day. Aku ada appointment dengan doctor pakar. Sebab mati2 ingatkan buka sekolah 6hb. 
Riefqi dah 4 tahun. Masuk tadika. Si katik ibu...
Babies are doing great. Semalam checkup dengan O&G. Berat both babies almost equal at 30 weeks. 1.5kg. Sentiasa doa babies bertahan dalam perut ibu at least sampai 37 to 38 weeks. Biar lahir normal. Sumber kekuatan ibu!

Kalau nak ikutkan due tinggal 2 bulan je tapi masih la tak beli apa2 lagi kecuali cloth diapers dan barut. Hujung bulan ni boleh la mula membeli keperluan. Termasuk sebuah MPV. Amekkaw!!!
 
Akan bercuti selama 5 ke 6 bulan insyaAllah. Sebab 2 babies kan. Bagi can la cuti lama sikit walaupun cuti tanpa gaji. Sila la penuhkan tabung ayam cepat2.

Rezeki anak2 ni memang Allah dah tentukan betul tak? Setiap anak membawa rezeki. Alhamdulillah abang pun dah dapat lantikan dari Majlis Sukan Pahang. Boleh la channelkan pendapatan untuk perbelanjaan keluarga yang makin membesar ni.
 
Sebenarnya aku agak suspend nak memulakan rutin menyusukan anak. Takde pengalaman menyusukan 2 anak serentak kan. Tapi insyaAllah boleh. Kena lebih usaha je.
 
Urusan dengan peguam pun dan selesai setakat initial papers. InsyaAllah aku dah lega2 lepas pantang, babies dah few months nnt boleh proceed legal moves pulak. Once and for all. penat lah drag kes lama2. Lepas selesai kang boleh la nak pegi bercuti seperti yang dirancang hehe.. harap2 la takde masalah dalam pada menyelesaikan urusan ni. Ya Allah berilah aku kemudahan setelah kesusahan. Kegembiraan setelah kesedihan. Walapupun Nampak berterbangan RM takpe lah. janji selesai.

All in all 2013 tahun yang bagus. Biasa lah naik turun dalam hidup ni. macam tak biasa kan...

6 comments:

Azlina Wahab said...

biasa la ngah, kazen aku dlu ble tau kembar je terasa mcm terkeluar simbol $$$ kat biji mata tu, hahahah... maklumla dua2 keje kilang je. tp rezeki anak kan... idop senang je sampai skang... yg penting redha...
hopefully i can join u this year. really pray hard nowadays, hihu... amiinnn...
take care yea...

Amyz Azlie said...

Sekali update, berjela. Haha.

Hrp semuanya smooth dan dipermudahkan. Amin.

Alam bayar Riefqi. Tapi ku belum masukkan dia tadika lagi. -_-' Adoi.

Irfa said...

semoga semuanya selamat
adik ipar pun baru dpt berita pregnant kembar,dlm kata x nak baby lagi..sekali peknen terus dpt dua
amekaw :)

semoga kes lama *yg aku x tahu apa citer* tu selesai dgn selamat

izawani said...

Tahniah...

Huhuhu... jeles...

garlic & butter said...

Kes apakah....
Mu saman siapa...

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI