Tuesday, October 06, 2009

I'M BACK ON TRACK

Lepas berhenti berkayuh selama 5 bulan sebab pregnancy, misscariage dan confinement dan puasa dan raya aku dah mula pegang basikal semula. Infact aku dah mula berkayuh masa bulan puasa aritu. Sekejap2 lepas balik kerja untuk biasakan diri handling basikal. Bukan senang nak handle basikal tau. A skill to master tuh.

Sekarang ni aku pastikan aku kayuh at least 4 kali seminggu. Alternate days la. And kalau rasa rajin lebih sikit aku kayuh lebih. Sabtu untuk long distance dan ahad untuk kayuh light untuk recovery. Aku kena dapatkan form semula. Baru ni kayuh malam kat Putrajaya mintak nyawa beb hahaha..

Minggu lepas aku kayuh 5 kali. Weekdays aku buat dalam 20km sehari lepas balik kerja dan Sabtu Ahad aku kayuh ngan adik aku si Arel.. Pegi jauh sket.

Aku sekarang kayuh light je gearing 33:19, everage distance of 20-50km per ride and everage speed 18-20km/h buat masa ni. Hopefully everage speed aku akan meningkat balik dan cadence pun tinggi balik. Kayuh Pelan-Pelan temanya..

24-25 Oktober ni aku join Night Ride kat Melaka. Harap2 dapat la lepas beberapa check point kalau tak habis pun hehe..

3 comments:

pB said...

speed tu kak pB , faham

yang tang CADENCe tu terus akak blurrrrrr

Angah said...

kakPB

Cadence tu bilangan kayuhan yang kita buat seminit. Makin banyak makin bagus la..

kalau dalamlumba lari bilangan langkah seminit.

Zana J. said...

bagus...bagus...aku jugak yang makin tembam macam kuih Pau...

senang2 visit la blog budak baru belajar ni: http://yasminizzah.blogspot.com/

bila buat housewarming rumah Pahang??