Wednesday, October 21, 2009

SAPU SAWANG

Lama sungguh aku tak update blog, bukan takde masa, cuma takde cerita. Hidup sangat rutin.

9-11 Oktober 2009

Lepas office hari jumaat tu aku balik Kuantan sorang-sorang. Anak2 aku tinggalkan kat rumah. Ada program berkaitan penganjuran Monsoon Ride. Punya la pulun drive sebab nak sampai rumah sebelum pukul 9 malam. Penangan Nur Kasih haha. Sampai ngam-ngam berita habis. Lepas layan Nur Kasih, keluar ngan abang pegi makan, jalan-jalan. Ye la anak2 takde kan. Tapi rasa pelik pulak bila takde anak2 nih.

Sabtu dan Ahad penuh dengan kerja. Setel itu ini, beli itu ini untuk promotion ride. Aku balik Klang lepas Asar. Abang hantar sampai tol Gambang..sampai rumah terus zzzzz. Penat!

14 Oktober 2009

Happy 32th birthday Angah!!!!!! Tahun ni aku sambut birthday dengan batuk dan selsema. Kawan belanja lunch kat Johnnys. Makan takde rasa apa sebab hidung tersumbat huhu.. what away to celebrate my birthday

As usual aku akan bagi emak hadiah. Tahun ni aku bagi sebentuk cincin.

Balik kerja terus pegi klinik. Tonsil pun dah bengkak. Dapat medicine and MC sehari. So keesokannya tu aku cuma lepak je melayan batuk dan selsema.

16 Oktober 2009
Jamuan Raya kat opis. Unit aku bawak pecal. Aku buat creme caramel 4 sarang.Tak makan sangat pun sebab badan amsih tak berapa nak sihat.

Petang member belikan nasi beriyani gam yang sangat sedap. Malangnya aku cuma dapat rasa 3 suap sebab diterjah askar2 kecik 2 orang tu haha.. Lenkali belikan lagi yek..

Tengah sedap nak menunggu Nur Kasih (lagi?) aku dengar anak bujang aku nangis sambil pegang tangan dia. Sebelum tu dia ikut mak aku pergi umah sebelah ada kenduri. Sekali tengok area siku dah bengkak. mak aku kata dia lari-lari ngan kengkawan pastu jatuh tangga kena tolak. Terus bawak pegi klinik dan doktor refer ke hospital, takut fractured.

Call abang suruh balik. Aku tak larat nak drive memalam ke hospital dengan keadaan aku yang tak berapa sihat. Malam raya deepavali plak tu, jalan sesak.

Pagi abang sampai terus bawak anak aku ke hospital. Admitted to ward, buat xray bagai dan resultnya, dislocated elbow and fractured. So kena simen la tangan dia. Nangis memang tak hengat la.. dengan aku sekali menitik air mata. Kesian tengok masa doktor betulkan balik kedudukan siku dia tu..

Lepas 2 minggu bukak simen dan xray semula. Lepas discharged dan sampai rumah aku qada' tidur la..letih seh.. tdo kat hospital mana la selesa kan..

Habis satu bab. Tinggal satu bab nak menjaga dia kat rumah plak kan...harap la serik anak bujang aku tuh..

2 hari aku tak kerja meneman dia kat rumah. Langsung tak nak dengan nenek. Hari ni pun aku curi2 pegi kerja..

5 comments:

Zana J. said...

Happy Belated bday!! Moga panjang umur dan murah rezeki..

PuteriSatu said...

angah...memang betul bos akak tu orang panggil cik wong... hahahaha... satu batch ngan angah ke...aduhai..sabor jekla...ok nanti akak bitau angah kim salam ye...

Angah said...

Zana J
Thank you fren hehe

mamaAqilah
haha.. mati la wong cerita pasal angah nanti, habis la rahsia semua terbongkar huhu

bola2api said...

Trajis sungguh citer anak kau. Harap bersabar.. Tapi lepas simen tu, muka nampak ceria je...

Arena said...

Happy belated birthday..