Wednesday, May 12, 2010

LAMPU KIPAS

Aku rasa sejak pindah Kuantan ni aku tak pernah lagi update pasal renovation rumah kan. Sebab takde benda yang direnovate pun haha..pakai asal ada je ikut bajet semasa. Tapi ada la satu dua benda yang aku ubah jugak. Slow2 katanya.


Ini ruang tamu utama. Letak kipas 4 blade yang ada remote control dengan lampu ala2 chandelier yang harganya RM130 saja. Beli masa sale kat Seng Hup Kuantan.


Ni ruang depan sliding door. Lampu kembar 3 tu asalnya nak letak kat meja makan tapi macam tak sesuai jadi letak je la situ. Macam ok gak. Harganya RM190. Lampu 4 segi yang tepek kat siling tu asalnya lampu dinding tapi diubahsuai jadi lampu siling. Harga RM60 saja.


Ini ruang rehat kat tingkat atas. Actually kesemua bilik aku pakai lampu jenis sumbat kat siling ni aje, termasuk la kat porch. Murah dan terang. Camni la pesennya. 1 kipas dan 4 biji lampu. Cuma kat master bedroom ada 7 biji dan tambah aircond. Untuk keselesaan katanya.

Untuk kos pendawaian, lampu dan kipas satu rumah ni aku habis dalam RM3500 saja. Tu pun sebab syarikat adik ipar sendiri hehe.. bayar pun ansur-ansur. Kalau tak, senak jugak la kan.

Nanti aku update lagi la lepas perabot dah masuk sikit2. Sekarang ni cuma ada yang sangat asas je. Nak tunjuk pun segan.

5 comments:

Pnut said...

best tu leh bayo ansur-ansur..kalau sekelepuk bayo RM3500 tu mau terketar juga..eheheheh
psssttt.. lawa lamou 3 beradik tu.. eh 3 beradik ke 2 beradik tah..eheheh

tentangseseorang said...

ooo takpe slow-slow.
ady nih pun baru pindah rumah. menyewa je. baru berjaya completekan dapur.

next mission nak beli sofa pulak. ehehehe

ctpayong said...

asal nampak cantek...org tnya lebih2 keluarkan bill soh dia org settlekan. anyway congratulation when cheap looked great!

ibuVouge said...

alahai.. taunya letgo kat ana pun tak pe ngah medela tu..hiks

rumah tu dah didiami belum tu?

HappyIrfa said...

angah..
aku respek giler sebab ko sanggup habiskan RM semata2 nak full BF anak.aku belum smpi tahap tu.. keinginan tu ada tapi 'poket' tak mengizinkan.

tahniah sangat2..smoga yang ni pun akan berjaya BF