Tuesday, May 04, 2010

BAHANA SMS

Minggu lepas anak dara aku tak sihat. Birthday kecil-kecilan mmg cadang nak buat minggu ni. Aku pun batuk dan selesema. Sangat la tak selesa nak bekerja.

Semalam baca paper dan satu artikel sangat menarik perhatian aku. Pasal peningkatan kadar keretakan dan keruntuhan rumahtangga disebabkan SMS. Suami atau isteri main sms dengan teman tapi mesra.

I know the feeling. I really know the feeling. The feeling of being betrayed and cheated. And to and to the injury, that third party plak hantar mcm2 sms/komen blog pada aku. Macam haram kan..maruah letak kat tapak kaki! But I dont blame her entirely because it takes two to tango right?

Sekarang ni aku ambil pendekatan mudah. I choose to be happy. Kebahagiaan ada dalam diri aku sendiri, ada pada anak2. Dan aku sangat percaya pada hukum Allah. Takkan bahagia orang yang menghancurkan kebahagiaan orang lain. Bak kata omputeh "Pray for the best and prepare for the worst..."

Soalan mudah dari aku.. IS IT LOVE OR LUST?

11 comments:

Sitikucing said...

Angah..bagaimana pula dengan chat...boleh terima tak...ntahlah...lelaki suka mencari pasal tapi kita yang tunggang lagang perasaan..tapi dia buat derk dan tak rasa bersalah...hal kecik je....hehheh....
Choose to be happy, try to be as one gak !!!

Angah said...

Sitikucing
Apa saja medium perhubungan yang diguna dan boleh buat hidup kita suami isteri tunggang langgang masuk dalam senarai hehe

AtieSalehah said...

kalau org luar xpe lagi..macam mana pulak dgn ipar yg suka cucuk2 ni...

LavenderGal08 said...

Angah..sabar ye. Memang betul..orang yg memporak perandakan rumahtangga orang ni..tak lama..kat dunia Allah dh balas..

Zana J. said...

sabar dan redha ketentuan Allah...kalau control gila2 pun susah sebab soal jodoh ni hanya Allah yang tau sampai bila...

ibuVouge said...

last sekali tu cepu mas nak jawab.
Soalan mudah
jawapan susah

HappyIrfa said...

dear angah..
aku suka baca blog ko w,pun ada en3 yang langsung aku tak paham pokok pangkalnya.smpi aku terpikir
'kenapa angah tulis cam ni" tp aku suka dgn ayat'CHOOSE TO BE HAPPY ..

Mama Airina Najmin Harith said...

Angah....kak laila dari dulu dok ikut blog angah ni tapi ari ni baru tergerak nak bg komen. apa2 pun....sabar tu mmg sangat penting. orang yang menghancurkan kebahagiaan orang lain takkan lama kebahagiaanya. sooner or later dia jugak akan rasa.

bola2api said...

Persetankan diorang semua ni. We choose the life that we want n we control it.

ctpayong said...

regardless siapa pun, seorang perempuan itu berhak utk merasa cemburu tapi jgn sampai cemburu buta.

kakLuna said...

mcm yg aku selalu ckp, pk kan kedudukan kita dan kedudukan org tu kat mana....dh dia pilih nak jd musuh kan, jd logiklah perangai nya camtu..sentiasa menyakitkan hati..

tp yang pastinya hati dia lagi sakit sbb takhta isteri tu adalah pd kita,walau camne teman tapi mesra pun..dlm dunia yg hitam,ia x bermakna apa2..useless!