Tuesday, April 17, 2012

MASTER IN BREASTFEEDING

Ahad lepas qiqi dah 18 bulan. Alhamdulillah dia masih menyusu ibu sepenuhnya. Dan yeay! Dah dapat master dah. Lagi 6 bulan utk dapat phd. Semoga dipermudahkan baki perjalanan ini.
Gambar kat atas tu hasil tuaian ke 4 mlm tadi kat rnr gambang. Berhenti solat dan makan, balik dari meeting kat putrajaya. Total smlm ialah 21oz daripada 4 sesi pam.
7.30am - dlm xtrail, buat power pumping (4oz)
1.30pm - kat hq (7oz)
5.30pm - dlm xtrail (5oz)
8.30pm - rnr gambang (5oz)
Sejak 2 minggu lepas aku buat power pumping sekali setiap hari. Nak upkan production semaksima mungkin..sebab...sebab..sebab..
..
..
..
..
Aku cadang nak concieve ujung2 tahun ni, jadi nak pastikan qiqi ada bekalan ebm mencukupi andainya bila dah peknen dan dia taknak direct feeding dah. Masa peknen susu makin banyak sodium kan..so kalau la dia wean of..sekurang2nya dia boleh minum stok ebm sebulan dua..sblm kenalkan dengan freshmilk atau formula milk.
Haha..planning tak hengat! Tapi ye la...aku dah tua, next year dah 36thn. So kalau nk baby ni la masanya pun..kot2 terlekat awal hikhik..qiqi masih boleh consume ebm kann...
Oh...emak dah makin stabil. Sebab dia happy kot eh...jumpa anak2...harap makin stabil dan boleh discharge cepat..
Oh dan another story...aku renovate rumah hihihi...nambah hutang!
Sent from Yahoo! Mail on Android

4 comments:

nonie said...

Wah.... Membakar semangat ni... Nonie nak cukupkan sampai degree ni pun terkial2 stok kais pagi makan pagi, kais petang makan petang je... Pump tak konsisten kot... Ish kena disiplin mcm angah ni...

Sue said...

Tahniah Angah... Sue tengah mendaki menuju puncak dan menggapai PhD ni... hiihhih.... Ada sebulan lg... Wish me luck k... wah, nak bb 2013 yer... sama la kita... moh kita jemaah yer... hehehe... nanti jgn lupa update umah yang renovate tu... huhuhuh...

oren said...

harap mak ko terus sihat..

selamat meng-conceive yer..

Superwoman Wanna-Be said...

tahniah2. baca blog u terus dapat courage :)