Wednesday, March 05, 2003

Pagi yang indah, 2 Muharram 1424 Hijrah. Semalam hari yang sibuk buat aku. Ada majlis barbeku department di Pantai Balok. Banyak betul makanan. Aku cuma kena sediakan ayam dan ikan untuk dipanggang. Sebelah petang aku ikut abang pergi memancing di Penor. Aku dapat ikan tetanda.. dekat sekilo jugak. Mmg best ah..

Aku pernah tulis pasal kerabu mangga yang aku suka makan kalau balik KL. Ada kat belakang Pizza Hut Jalan Tunku Abd. Rahman. Aku cuba cari di Kuantan tapi tak jumpa. Tapi mlm tadi aku dapat juga merasa yang sedap di sini. Namanya lain. Itu yang buat aku tak jumpa tu. Kat sini dipanggil Somtam rupanya. Lepas nih teruklah abang kena bawak aku gi makan Somtam.

Minggu lepas aku gi BTN sahabat. Lepas nih aku akan gi Training for Trainers pulak. Lepas tu kalau terpilih aku akan jadi fasilitator untuk program BTN. Memula aku reluctant nak pergi. Tapi lepas sehari dua kat kem tuh aku rasa best pulak. KAlau sebelum ni aku membahaskan isu dengan pembacaan, aku belajar daripada peserta yang lebih veteran untuk membahas isu dengan pengalaman. banyak benda yang aku tak dapat daripada buku. Aku rasa seronok. Aku rasa aku dapat menyumbang sesuatu kepasa anak bangsa aku. Tak kisahlah aku bawah bendera mana pun.


No comments: