Thursday, March 24, 2011

APA YA

Update stail Oren haha

Malam Ahad nan silam, teman seperjuangan dalam skim datang umah dengan suami dan anak2 dia. Aku sampai tak boleh recall bila last kami jumpa. yang pasti dah lebih 4 tahun sebab itu la first time aku bersua ngan anak2 dia.

Aku masak dinner simple. Gunai nenas ikan masin, ayam goreng dan sayur rebus. Pastu aku bake chocolate chips muffin. Bekalkan untuk ci comel Yasmin dan Izah.

Tak puas jumpa sekejap sangat. nanti la ada peluang boleh jumpa lagi. Sebelum dia ni fly ke Swiss lah.

.....................................................

Semalam result SPM keluar kan. Adik aku dapat 1 A, dan selebihnya B+ dan ada 1C juga. Haih leceh la nak menyebut result SPM sekarang ni. Zaman aku dulu. Pangkat 1 ***agregat. Senang kan.

So sekarang ni kena cari kursus yang bersesuaian dengan result dia lah. Minat kena tolak tepi kalau keputusan tak bersesuaian kan. yang penting pasaran kerja bila grad nanti.

.....................................................

Ahad lepas aku balik Klang sebab Isnin tu ada meeting kat HQ. Bawak Adneen dan Riefqi sekali. Arief aku tinggalkan ngan ayahnya. Bukan tak harap tapi Adneen ni kang malam mencari aku plak kang. Riefqi ofcourse la terlampau kecik. Pastu masih BF kan. Aku pun pergi ngan driver, jadi senang lah.

....................................................

Masih bertungkus lumus menyiapkan Laporan Kehadiran Mesyuarat sepanjang minggu lepas dan minggu ni. Adehhh..

....................................................

Ahad ni buat majlis birthday Arief. Sekalikan dengan 2 sepupu dia. Buat kat Mcdonald Telok Chempedak. Senang cerita kan. Sah2 bebudak dapat goodies haha...dasar ibu malas piang..

7 comments:

mamalisa said...

busynya supermom nih..have a nice weekend ko kat sana esok dah cuti yeh?

Happy birthday arief..have fun on your party :) tak kisah buat kat mana pun Angah janji anak2 happy.

take care.

Angah said...

mawar
pahang mcm Selangor gak..cuti sabtu ahad..

Zana Jay. said...

masak lemak nenas ikan masin ko pun best...kalau tuan rumah makan sama masa tu, mmg aku bg licinnnn la...tapi, tak leh la kan sebab ko ngan abg lan blom makan...hehehe

tu dtg konon "muyi" la...dari adneen lagi aku nak muyi...sampai sudah...anak ke 3 tuuuu...tu nama rezeki la kannn??

Ummi said...

tu bukan masak simple lagi tu, dah buka selera akak dah tu, sedap, tapi setiap kali preggy akak takut nak makan nenas :)

happy birthday arief, semoga jadi ank yang soleh dan berjaya di dunia dan akhirat, amin

Jojoe, as you know her. said...

Ish dah lama tak makan gulai nenas ikan masin.......

Dinas Aldi said...

yehhh happy birthday Arief!

oren said...

huh..tu bukan masak simple lagi dah tuh..

istilah aku, kalo masak simple, ialah bukak tin sardin, humban jek dlm kuali..tambah garam n asam jek..pastu buat telur goreng..tu baru simple..yang ko tuh, gulai nenas lah, muffin lagi..dasatlah..