Monday, March 25, 2013

CAKES AND MORE CAKES

Alhamdulillah bisnes kecik2 aku makin maju. Order sentiasa ada tapi banyak yang aku tolak sebab aku tak mampu nak buat. Tak mampu nak buat kek yang advanced sangat rupa bentuknya. Aku buat sangat minimalis. Lebih tumpukan pada rasa. Jadi pilihan agak limited lah di situ. Dengan masa pun yang tak tentu ni kan. Takpe bukannya pendapatan utama pun. Dan baking ni aku anggap sebagai therapy.

Cuma nak letak beberapa hasil keras tangan. Sebab tak de idea nak update haha..


 Chocolate moist cake with ganache and creamcheese deco.


2 layers carrot cake with creamcheese frosting

Chocolate moist with blueberry filling and ganache

Carrot cake

Creme Caramel. Ini aku buat untuk minum petang je haha..

Carrot slices and choclate walnut brownies.. individually packed.

 Choct moist cupcake with ganache
Blueberry cheese tart.

Ok itu je..



12 comments:

Ummi said...

Menariknya angah......

Masak ni memang macam therapy bagi setengah orang

Angah said...

Ummi
Seronok tengok proses tu. Tenang jek rasa..

Dinas Aldi said...

Akak suka rupa kek no1, no2 & creme caramel.

Adeh, terasa2 di lidah la pulak creme caramel tu..

nonie said...

ok saya sgt lapar tgk kek2 ini huhu...

nonie said...
This comment has been removed by the author.
nihadriz said...

Nak cheese cake~!!!!

oren said...

ayat last.."itu jerr"..sentap...hahaha..

semoga maju bisnes mu ngah..rasa also a prority utk org yg fussy..aku dh stop beli kek kt kings, sbb rasanya biasa2 jer..baik beli SR terus..mahal dn padan ngn rasa..hiks...

member opis sblh pon dh join into cake-business..aku order ngn dia jer..senang..dh tau rasa sedap :)

Anonymous said...

I simply could not dеpart your ωebsite befоrе suggеsting that I еxtrеmеly loved the standard informаtion a peгson suρplу
fοr your guests? Іs going to bе аgain steadily to
chесk up on nеw рosts

Feel free tо ѵisit my blog poѕt; Chemietoilette

Jojoe said...

untung la cik abang.. makan sedap-sedap nih

Badrul Tini said...

angah.. klu nk resepi wat cekelat ganache boleh ke?

Angah said...

Badrul Tini

ini resepi ganache simple yang angah selalu guna

2 bhgn coklat masakan + 1 bhgn whip cream + 1 sudu madu atau mentega.

panaskan whipcream agak2 nampak berbuih sedikit di tepi periuk. Angah biasa guna microwave je.

coklat masakan tu potong kecik. Tuang whipcream dalam bekas coklat. Biarkan dalam seminit

kacau hingga tak berketul dan sebati. masukkan madu atau butter untuk dapatkan kilat.

biarkan sejuk dan dan boleh guna.

Badrul Tini said...

ooh..thanks angah.. nak cuba nanti.. :)