Saturday, September 25, 2004

Ramblings

Minggu depan nak ke UTMKL, ada bengkel pengajaran. Memandangkan bengkel tu hari Khamis maka aku isytiharkan hari Jumaat tu cuti.. yay.. buleh balik kampung jumpa mak, rindunya kat dia.


My mind rambles

Kawan aku tanya "Angah sakit tak masa bersalin dulu?"
Aku jawab "tak lah.. sedap"

Beberapa hari lepas menyaksikan aku 'menggulingkan kerajaan.'Nak details? secara ringkasnya bolehlah aku katakan, kalau dah tak percaya ngan apa yang aku buat tuh, maka jangan suruh aku buat, baik buat sendiri. Apa yang aku buat atau rancang tuh adalah matlamat dan objektifnya, bukan aku buat ikut suka mak bapak aku. Don't teach me things I know best. Ok... full stop, end of the story.Surat layang untuk ENGKAU

Ke hadapan engkau,

Aku tau aku gemuk. Tapi mendatangkan masalah pada engkau ke? Seronok sungguh aku tengok engkau memperihalkan aku pada kawan engkau, dengan aku yang terpacak didepan mata. Ooooo.. bergurau ya, sekali sekala mungkin gurauan, tapi kalau dah selalu itu bukan gurauan, itu harrassment. Engkau rasa hebat ke dengan kekurusan engkau tu? Ya, aku gemuk tapi ada ke aku mintak makan dengan engkau? Duit engkau habis ke? Engkau cedera ke dengan kegemukan aku? Selama yang aku kenal engkau pun, engkau yang banyak menipiskan poket aku, engkau yang banyak menyusahkan aku ngan kerja-kerja yang patut engkau buat tapi aku yang bereskan. Kurus tapi lembap!

Bagus jugak aku gemuk, sekurang-kurangnya engkau tak dapat memuaskan nafsu melaram engkau dengan baju2 aku yang engkau tak mampu nak beli. Ooooo aku lupa pulak, taste kita lain kan, aku tau engkau nak cover jer tu. Aku teringat semasa kita terserempak di mall, engkau dengan selamba pesan kat mr. mine supaya hati-hati ngan aku, kalau beli barang kemas rugi sebab tangan aku besar, rugi duit dia nanti. Habis apa masalahnya kalau dia nak belikan aku rantai sebesar sauh kapal sekali pun? Engkau jeles kan, sebab engaku tu kurus gelang bebudak gambar mickey mouse jer yang padan dengan engkau. eh.. ke dia tak belikan engkau apa2.

Memang aku gemuk tapi aku jaga kebersihan. Engkau? harap kurus aja, bab-bab kebersihan diri hampeh. Muka bermekap badan berdaki, baik gemuk tapi wangi seperti aku.

Engkau jangan lupa, Allah jadikan aku gemuk tentu ada hikmahnya, engkau siapa untuk persoalkan ciptaanNya? Segemuk2 aku, masih aku berupaya rukuk dan sujud. Tapi engkau, sokmo tak larat..mungkin engkau lebih larat menanggung azab di sana nanti? jangan rasa engkau kurus engkau hebat. Jangan pandang rendah pada orang gemuk seperti aku. Tak guna bentuk badan cantik, muka menarik kalau mulut jahat dan hati busuk. Ingat tu baik baik sebelum engkau bergurau sekali lagi.

sekian saja warkah aku.

No comments: