Wednesday, July 29, 2009

KONGSI RASA

Hari ketiga berpantang. Tak banyak yang aku buat. Cuma surfing, chatting, blog hopping, membaca sikit2, aku tengah baca La Tahzan.

Yesterday in particular, aku menyibukkan diri dengan fesbuk. Ye la bukan selalu ada masa nak bertanggak kat situ kan. Aku bebual online dengan seorang sahabat. Tak pernah jumpa pun tapi selalu mengikuti perkembangan dia lewat blog.

Amat betul bila orang kata dada rasa lapang dan hati jadi tenang lepas dapat luahkan perasaan lebih2 lagi pada orang yang pernah melalui situasi yang sedang kita lalui.

Aku amat berhati-hati sebenarnya untuk bercerita tentang sesetengah perkara. Bukan pada semua orang aku boleh bercerita walaupun kepada sahabat baik aku.

Tapi semalam aku bercerita. Dan dia bercerita. Kami berkongsi kisah dan rasa. Alhamdulillah cara dia dan aku berfikir dalam mencari kesimpulan dan penyelesaian adalah sama.

Wahai sahabat, kata kata anda semalam menyejukkan hati. Terima Kasih.

6 comments:

kakLuna said...

manusia datang dan pergi tetapi seorang sahabat yg boleh menjadikan kita lebih baik dr semalam adalah sahabat sejati.

widad_khaleela said...

kakak angah...saya selalu mengikuti blog akak....itupn secara tak sengaja......suka baca rintitan hidup akak.......boleh tak sy nk add jdi kawan.....

---yuyu---

Angah said...

Luna
setuju, antara harta yang paling bernilai yg boleh kita miliki ialah sahabat kan..

widad
sekali orang sudi nak berkawan dengan angah, 10 kali angah sudi..

oren... said...

baguslah kalo ada yg sudi berkongsi..

take care pren..

Idris Rumi Fairul Nizam said...
This comment has been removed by the author.
Nate said...

Hi Angah, hope you are resting well. *hugs*