Wednesday, August 12, 2009

BACK TO WORK

Hari kedua bekerja.

Semalam first day kerja lepas bercuti 2 minggu. Memang aku lemau. tak tau nak buat mana satu kerja yang menunggu atas meja. Lepas rilek2 kejap aku mulakan dengan baca semua surat dan memo dan buat minit bebas, pastu edar untuk tindakan staf aku.

Lunch kat Swensen dengan member sejawatan. Tak pernah aku membelek menu begitu lama, kali ni lama sungguh aku belek sebab nak carik makanan yang agak2 tergolong dalam benda2 yang aku boleh makan dalam tempoh berpantang. Aku makan ikan/potato salad. Sedap jugak. Thanks ek belanja makan hehe..

Lepas lunch aku dating ngan Pegawai Polis Siasatan jenayah Komersial Bukit Aman. 3 jam amik statement.. mujur la aku dah biasa. Esok pun kena dating lagi tapi kat Bukit Aman sana..

After office aku dating pulak dengan teman seperkayuhan kat Secret Recipe. Minum Jasmine Green Tea yang wangi. Aku tak makan pun. Lama tak jumpa dia.

Wah.. dating aje kerja aku semalam ek..

Yer.. aku masih berpantang. Seminggu lepas puasa baru habis pantang. Bagus jugak sebab berat aku turun. Kill 2 birds with 1 stone temanya kawan2...

Hari ni mungkin hari bertemu pelanggan. Dari pagi sampai petang tak putus2 orang awam datang dengan macam2 urusan. Letih mulut aku senyum, haus tekak beb haha.. dah kerja aku jadi tak payah komplen ye tak..

Betul2 lemau ni.. apa nak update pun aku tak tau hahaha

4 comments:

Pnut said...

selamat bekerja...
bidan kampugn kata org gugur pantang 23 hari...

akak pantang lebih gak..ehehe takott

Ummi batrisya dan damya said...

ummi pantang sekejap aje, skrg baru nak tahu, sakit gak badan2 ini :(

oren... said...

wohh..baru 2 minggu cuti dh lemau kan? sok2 aku lagi le..dh la 2 bulan..bukan takat lemau, mau lupa jalan pegi opis..muahaha...

bola2api said...

Aku pun lemau daa.. Ala blur2 pasal hal ofis. Lepas berdiskas dgn colleagues, baru rs up-to-date..