Sunday, August 30, 2009

RENCAM SEMINGGU

Ya..aku terlampau sibuk dengan kerja dan aku tak sempat nak mengupdate blog walaupun banyak benda yang aku nak cerita.

Nak start ke mana ya?

Ok start dengan minggu yang penuh dengan meeting sebelum puasa tu. 5 hari kerja ada 7 mesyuarat yang aku hadir. Santak pergi meeting, kerja2 kat opis aku buat bila sempat je. Aku menyorok kat pantri siapkan kerja2 aku. terdengar jugak ada yang nak jumpa aku. Dengar staf aku kata aku takde.. terpaksa la, kalau tak nanti kerja tak siap.

Minggu berpuasa. Alhamdulillah dapat berpuasa hari pertama dengan seluruh family. Abang pun balik.

Hari Rabu aku kena hadir meeting kat Putrajaya pukul 4 petang. Alahai.. cantik betul timing kan. Cadang nak naik kenderaan jabatan tapi kang habis lambat kesian plak kat driver. So aku drive jer la. Alhamdulillah meeting habis dalam pukul 6 lebih. Aku pecut balik Klang. Sempat la berbuka di rumah.

Oh.. sebelum ke Putrajaya tu aku dapat special delivery. Bubur Lambuk Kampung Baru. Thanx dear.. jauh2 bawakkan angah bubur. Memang sedap. Nak lagi boleh?

Khamis lagi best! Aku dipanggil jadi saksi di mahkamah untuk satu kes penipuan tanah. So sebelah pagi melepak la aku ngan Pegawai Undang2 Negeri buat keterangan saksi, dan sebelah petang santak kat dalam mahkamah kena soal bertubi2 dengan peguam plaintif, aku saksi defendan ke 12 dalam kes tu.

Jumaat lega sikit. Aku cuma menyorokkan diri menyiapkan kerja pejabat sebab aku sambung cuti merdeka. Ada hal sikit kat Kuantan yang aku nak selesaikan.

Kenapa aku cerita pasal kerja? Sebab aku cukup hangen dengan tanggapan segelintir manusia yang anggap kerja kerajaan ni rilek makan gaji buta. Aku cabar mereka2 ni, meh datang opis aku, tengok camne aku ngan staf aku buat kerja.

Anyway.. aku kat Kuantan dah ni. Nak lupakan hal kerja sekejap. Itupun kalau takde sapa2 call aku...you wish angah! you wish! off handphone aci tak?

Apapun.. Selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke 52. Malam ni ada Merdeka Ride kat Kuantan ni. Aku tak join, masih belum keluar dari persaraan hehe..

5 comments:

bola2api said...

sempat merdeka ride lagi.. rahim yg organize ke?

kingbinjai said...

salam ramadhan

Hambali ® said...

macam tu la ngah ...... persepsi org ramai kat pekerja gomen ni still macam tu ...

Angah said...

Aini
Bukan Rahim.. tapi dia ikut ride

King Binjai
Salam Ramadhan juga

sme
camtu le kan.. rasa hak hempuk pun ye gak

mutiarazura said...

ekeke...suka entry ni ngah, teringat zaman dolu2 kat land ofis...sape yg kata keje gomen tu sennag meh kita switch nak? wakaka..miss u lah...salam ramadhan!