Thursday, June 25, 2009

REASON TO CELEBRATE


Alhamdulillah. Walaupun Arief baru 5 tahun dan SPM pun 12 tahun lagi, sebagai ibu aku bangga dengan pencapaiannya... sejuk perut ibu mengandung..

Dia balik dengan fail berisi kertas exam. "ibu, abang peksa dapat nombor 1, cepat cium abang" Aku cium dia dengan linangan air mata. Dia tanya kenapa aku nangis...baru aku faham perasaan seorang ibu yang terharu dengan kejayaan anak-anaknya..

Doa aku biar kecermerlangan yang pertama ni akan berterusan. Amin..

12 comments:

ibuVouge said...

tahniah sayang.
bangga eih Angah. Alya pun sama dapat nombor 1
air mata bahagia tu

PuteriSatu said...

akak harap...akak dapat melalui pengalaman yang sama dengan angah...insyaallah....doakan anak akak pun sebijak alif...ye...

HappyIrfa said...

tahniah..pandainya dia.semoga markah 100 berterusan smpi besar yer

Ummibatrisya said...

pandainya....

semoga berjaya dunia dan akhirat :)

Angah said...

iy
Mmg bangga sebab kita yang lahirkan dan besarkan dia kan.. tahniah untuk Alya jugak

Puteri1
Insyaallah..the time will come :)

Angah said...

Irfa
Alhamdulillah..amiiinnnn

Ummi
Insyaallah

oren said...

tahniah yer...

mira dpt no. 16..punyalah bangga jugak dia bgtau aku :) dia ingat dpt no. 16 tu, byk dan bagus :)

apapun, aku bangga jugak, sbb pencapaian dia tu..kalo nk harap aku yg ajar, mmg tak sempatlah..

bola2api said...

tahniah..

ok le tu, jgn pressure dia.. just guide him.

cik puan daun said...

angah.. anak aku dapat bergolek tiarap pon aku gembira.. apetah lagi secemerlang Arief.. :)

Pnut said...

Tahniah Arif..
Najmi dulu cemerlang juga masa tadika-tadika, tapi kat tadika dia, CIC dan Smart Reader Kids tader sistem nombor-nombor ni, eheh jadi tak tau ape kedudukan dia, cuma tau jumlah markah je la..


tapi bila masuk sekolah sebenar, persaingan lagi hebat, dugaan sungguh... asyik result menurun je, sedih gue tau...
mgkn budak sekolah kat putrajaya ni bijak belaka kot, member dpt semua A, markah tinggi gak, tp still dapat nombor 15 dalam kelas.... ape nak buek... budak skrng makin bijak

Arena said...

Fullemek arif dan mak arif, cayalah.. Babe, whatever happens be strong ya.. Sebenarnya aku tau ko strong.. take care babe..

NeroEcha said...

Alhamdulilah pandai nye nye abg..congratulations