Monday, December 07, 2009

ALHAMDULILLAH

Mula-mula kena sapu sawang...

Ok dah bersih boleh mula bercerita. Dekat sebulan aku tak update blog. banyak benda yang berlaku sebenarnya. Aku cerita satu-satu.

NAIK PANGKAT

Aku cerita dalam entry sebelum ni pasal kenaikan pangkat aku kan, pasal penempatan aku kan. Hari aku dapat surat pemberitahuan tu aku terus tulis surat rayuan ke Jabatan berkenaan untuk pertimbangkan masalah aku. Aku cerita la memacam dalam surat tu. Sebab sebelum ni aku pernah hantar surat mohon tukar dengan penempatan baru.

Alhamdulillah berkat doa kengkawan semua, rayuan aku diterima dan penempatan aku ke Putrajaya tu dibatalkan. So sekarang ni aku tetap di ofis lama. Sementara menunggu penempatan ke Kuantan, bergantung pada kekosongan jawatan yang ada di sana. Aku bersyukur walaupun masih tak dapat berpindah ke Pahang. Sekurang-kurangnya kalau aku kekal di ofis lama ni belanja ulang-alik tak la bertambah kan. Dan takde la aku keluar rumah subuh limun dan sampai rumah lepas maghrib. Naluri ibu aku tak boleh terima keadaan camtu.

Mungkin ada hikmahnya semua ni kan. Aku tetap bersyukur sebab hanya Allah yang tau apa yang terbaik untuk aku. Aku cuma boleh usaha dan tawakal.

(14-15 NOVEMBER 2009) FRASER HILL

Aku ikut abang ke Fraser Hill. Biasa la aktiviti 2 dalam 1. Ada Kejohanan King of Fraser Hill dan aku bertugas komisar. Dan jugak "parents only weekend" hehe..sekali sekala berdua tanpa anak2 kan..lagi plak jarang-jarang jumpa. Kena la ambil peluang.

(16-23 NOVEMBER 2009) CERITA ANAK TERUNA AKU

Ingat tak entry pasal anak bujang aku yang bersimen tangannya tu. 16 November lepas aku pergi hospital untuk bukak simen dia. Keputusan x-ray tunjuk retak tulangnya dan sembuh TAPI dislocation tulang dia tu masih tak ok. So doktor decided untuk insert k-wire dalam tulang dia untuk facilitate kedudukan tulang tu. Aku hangin gak memula sebab takkan lepas ebulan baru perasan ada dislocation.

Lepas dapat penjelasan dari Pakar Orthopedik aku boleh terima la. So Arief was admitted to ward dan aku pun lepak la kat hospital 4 hari. Dia underwent minor operation masukkan dawai tu. Lepas 2 bulan baru boleh keluarkan. So bersimen lagi la tangan anak aku sampai bulan 1 ni.

Being a fussy mother I am, aku demand gak Pakar Orthopedik yang perform surgery. Alasan aku sebab doktor yang examine x-ray anak aku cakap patutnya masa memula simen bulan 10 aritu terus pakai full cast bukan backslab. So ada sikit salah diagnosis kan..Lagi nak the same doktor buat surgery tu.. BIG NO NO.. aku bagi tight slap baru tau..so emak yang garang ni berjaya dapatkan Doktor Siva. Alhamdulillah. Dekat 2 jam la aku soal doktor tu pasal prosedur. memang la minor tapi memacam boleh jadi kan. Nak masukkan k-wire tu bukannya open slit, kang tertusuk kat nerve yang control movement jari manis ngan kelingking camne? "I did some study ler doktor" aku cakap kat dia masa muka dia mcm pelik bila aku tanya.

So masuk spital Isnin, operation on Wednesday, Thursday discharged. Lasak tetap maintain.

(26-29 NOVEMBER 2009) RAYA HAJI

Tahun ni beraya kat Kuantan. Bertolak balik hari Khamis 26hb tuh. Sesak jugak la. Raya macam biasa jugak. Plan balik Kelantan kena kensel sbb banjir.

Balik Klang hari Ahad. Jem teruk dari Tol Karak ke Bentong. 3 jam ngkauuuuu. Biasanya aku balik hari Isnin kalau festive season ni, tapi sebab Isnin tu ada function penting kat opis terpaksala jugak balik Ahad.

(30 NOVEMBER - SEKARANG) KERJA

Rutin bermula semula la...

2 comments:

oren... said...

selamat bekerja geng!

HappyIrfa said...

semoga anak cepat baik yer