Friday, March 26, 2010

WANITA

"Nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatakan wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya dan hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya"

Tapi berapa ramai yang mempunyai kesemua kualiti ini kan.

Pada aku, biar rupa tak rupawan tapi diri lengkap dengan ilmu dan akhlak yang baik.

Fikir-fikirkan dan selamat beramal..

3 comments:

oren said...

sangat-sangat setuju...

sbb tu org kata don't judge a book by its cover..

Dinas Aldi said...

Salam Angah. Saya Dinas (kak Dinas la actually, I'm 38). Baru seminggu saya start baca blog Angah ni tapi rasa macam dah kenal lama sebab baca posts yg lama2 dulu. Seronok baca blog Angah sebab Angah tulis mcm bersembang dgn kawan2, tak terlalu formal. Blog Angah ni mengingatkan saya pada cara saya tulis private diary, so I can relate to how u write. Bila dah baca blog Angah, rasa teringin pulak nak start blog sendiri jadi saya pun try lah. Hope u keep on writing & know that u've inspired another person to start a blog too.

Ummi batrisya dan damya said...

betul cakap angah,

akak setuju 200%

buat apa cantik kalau otak sangat kosong :(