Saturday, November 29, 2008

Gelapnya Aku!!!

Hari ni mula praktikal kat acara trek. Aku ditugaskan sebagai Chief Commissaire (ketua komisar) untuk Kejohanan Lumba Basikal Remaja Sport Excel Sirkit 3. Aku menepek kat Chief yang betul la...at certain point of time in the race aku buat jugak keputusan. Acara pun aku pinda atas sebab-sebab tertentu. Petang hujan jadi sambung esok la...

Tapi panas yang amat la kat Velodrome Cheras tuh!!! hitam aku nih ha!! takper.....ilmu punya pasal..macam la aku ni putih pun kan ehehe... rata2 aku kenal... Mahadzir Hamad ngan Shahruneza Razali ada bawak team memasing. Daud Ibrahim, Rosman Alwi pun ada... Zahrah Anuawar, adik Haidar Le Tua pun ada... tak la aku terbangak2 tak kenal sapa2 kan...

Tapi aku kontrol laaaaa... aku kan ketua komisar hehehehe

Banyak benda aku belajar. Dalam buku, ikut abang, tengok TV memang tak sama ngan bila dah kena bertugas. Walaupun cuma praktikal, seboleh mampu aku nak buat bebetul. Ada peluang aku nak pegi ke peringkat antarabangsa. Kat Malaysia ni cuma ada 2 orang je komisar wanita antarabangsa.

Lepas ni jugak boleh la aku ikut abang pergi race sebangai official jugak. Jimat tau duit penganjur sebab dah jimat 1 bilik ehehehe... yang terdekat untuk aku buat praktikal kedua ialah road race piala tengku mahkota kat pahang.

Ada yang tanya aku kenapa nak sangat jadi komisar lumba basikal. Aku bukannya rider dulu. Jawapan aku mudah....inilah satu cara untuk aku ngan abang spend time together without anak2. Omputih kata if you cannot fight them you join them... lagi satu appraisal tahunan aku boleh la up sikit sebab ada keterlibatan di peringkat kebangsaan. Nampak la multi tasking kan...

Ada pulak yang cakap aku ni asyik la nak bertepek ngan laki. Aku pun jawab.... aku nak bertepek ke, nak melekat ke dah sah2 dia tu laki aku.... yang betepek siang malam bukan laki bini, yang anak dara bertepek ngan laki orang, yang bini orang betepek ngan laki orang tu semer tak tegur plak..... daripada orang lain amik kesempatan betepek ngan laki aku... baik la aku yang betepek ye tak? hahahahahaha

Angah!!!!!! pi study!!!!!

7 comments:

Aini BBS said...

pergh.. anak dara bertepek kat laki orang tu mcm kenal jer hahaha.. hang citer pasal norman hakim eh??? hahaha

PCM best hari tu.. baca kat blog aku OK. next month insya allah.. tapi mcm takleh la pulak sbb lakiku sudah plan nak ke lumut.. family thing. terpaksalah.. kekadang kena lyn family jugak, tul tak?

ibuVouge said...

angah tu la reason ana pi mancing dgn nik.Masa untuk spent bersama famili

KV said...

mmg kdg2 kita kena cari masa just berdua without anak2.
Kalo kv time keje la sbb (breakfast n lunch). Dah nama keje satu ofis kan. Hihi

tentangseseorang said...

dah berjaya sok perturunkan ilmu kat adikmu ini yer

Angah said...

Aini

Sapa makan cili dia rasa pedas la hahaha...

Aku tak larat giler nak ke ptjaya arituh..

Beskal pun beskal gak.. family always comes first.. tak kang ada plak yang betepek.. tak gituh?

Angah said...

IV
Betul tuh... apa jua cara tak penting kan.. janji dapat luang masa sama.

KV
Bertuah la mu eheheh sokmo tok laki depan mata ahahaha

Ady
Bisa diatur

cik puan daun said...

Kalau bertepek kat laki pon ada orang nak komplen ke? Adeih laa.. dunia owh duniaa...