Friday, November 21, 2008

TIADA TAJUK?

Aku tak tau nak update apa... hidup aku sangat rutin..
CAY 8386
Ok la.. Fiat Marea aku dalam bengkel tengah tukar enjin. Dah tahun ke 7 aku pakai kereta nih. memang takde masalah langsung. Bila jangka hayat enjin dah rasa macam nak expired, daripada aku buat overhaul baik la tukau terus. Beza harga pun tak banyak. Jadi Marea aku tu dah dapat enjin Alfa Romeo 2.0 Twin spark. Sekali ngan tukar brake drum belakang jadi disk pastu tukau cermin depan yang dah crack (kan garaj runtuh atas kereta aku 2 tahun lepas). Sebagai bonus.. tukar kaler kereta terus. CAY 8386 aku akan pakai kaler dark blue.
Jangan tanya pocket damage aku...sebab aku nak tulis ehehehe... total cost tak sampai 10k pun sebab bengkel enjin tu bengkel best friend dan bengkel cat tu sendiri punya ahahahaha...so kuar modal barang sajer la.. upah member tukar enjin pun sap sap sui jek...
Kursus Kepengadilan (Komisar)
Mcm yang aku cakap aku akan hadiri kursus ni minggu depan. Big Boss pun dah approved cuti. MSN hantar permohonan cuti tanpa rekod tapi sebab kursus tak berkaitan ngan bidang kerja maka Big Boss kata....... pastikan takde pending work dan ambil cuti tahun kalau cukup. Kedua-duanya beres. Lagipun tempat kursus masih dalam kawasan jajahan takluk... no problem kalau ada keperluan mendesak pun.
Expectation sangat tinggi la... reason being hubby aku pun a komisar himself. Cikgu tuition yang sangat strict ok! Takper bang.... lin buat sungguh2 ek....
Kayuhan Sangap
Kayuhan aku minggu ni sangat sangap sebab petang asyik hujan dan kerja aku banyak kat pejabat. Kan Big Boss takmo pending work kan... jadi kayuh atas trainer jer la. Sangat boring! Kanak2 ribena plak bekelintau keliling kaki, kang sekejap nak susu, sekejap nak mandi, sekejap nak segala macam benda. Tapi aku tau... anak2 aku nak perhatian sebenarnya. Dah kerja sehari suntuk, balik umah kelek basikal... mau tak hangen ehehehe....Tapi sebab coach aku sangat strict maka tak boleh ponteng. Dalam pada tu aku pikir jugak... bukannya aku nak wakil Malaysia ke hapa kan! Then again very important kalau aku nak ikut hubby main off road, climb bukit bagai... tak kang satu hal plak menyeret aku kuar hutan tu semer.
Mainan Baru
Angah sekarang tak sama ngan Angah yang dulu. Angah sekarang adalah pemilik HTC Diamond Touch Pro. Tak tau apa bendanya... sila la berhubung dengan encik gugel. Sangat teruja dapat mainan ni sebab dah lama mengidam.... ini pun hadiah pada diri sendiri sebab dah bekerja dengan jayanya... bought it with hard earned money beb...
Dalam pada tak tau nak update apa... berjela gak ek...

9 comments:

aD said...

fuhhh.. terasa sangat aura semangat angah tu sampai ke sini.. caiyok!!

NONIE AZIZ said...

CAY 8386 eik..selalu lalu mana ada lalu Puncak perdana tak...

Angah said...

aD
caiyok!!!!

nonie
CAY 8386 selalu lalu NKVE saje...puncak perdana tak lalu la

Anonymous said...

fuyoo....


lawo htc tu...marea tuko kaler? pheww...

aku kayuh gak beskal..tp beskal eksesais jer lah ngah..tu pon 10 menet jer...kul 5.45 pagi setat kayuh wooo...

aku...

KV said...

wah, cair ko pasai kete ngah!!

HappyIrfa said...

salam..
tmpang lalu sambil senyum kerang

Biarlah rahsia said...

apekebenda mainan tu...
mls nk google...tenet lmbt.

masih ingat tak kita serumah ms matric (block 7B) blok yg duk luar pagar tu.

Angah sebilik dgn k.juwairiah...tp ms tu angah tak pndg sgt kita nie...hehehe.

kunyeet said...

U've been tagged......

tq.

Anonymous said...

brother,aq ada pakai fiat marea 1.6 auto dah 10tahun pakai.stakat ni x de msalah lg.aq nk tnye,bleh ke kete auto tukar enjin alpha romeo twin spark 2.0 macam kau pakai?