Wednesday, April 13, 2011

DURIAN

Dah dekat seminggu anak-anak aku merengek mintak durian. Bapaknya kata tunggu musim. Dah tekak budak mana tau tunggu musim ye tak. Semalam balik kerja aku beli 3 bijik. Dapat plak 1 bijik pree.

Sampai rumah, barang pun tak angkat lagi bawak masuk rumah. Dah lari ke dapur amik dulang, amik pisau, amik kain buruk. Punya la tak sabar nak makan durian. Habis sebiji 2 beradik tu makan. Riefqi terkebil-kebil je la haha..

Aku? aku makan seulas je. Ntah..rasa tak nak makan plak, Padahal masa mengandung aritu Ya Allah..sampai kena suruh berenti makan.


Kejam ye aku..bg derang makan depan pintu belakang haha..


Tengok abang..tu ngah ulas ke berapa tu..


Oh sangat syedap durian ini ibu..seriyes mmg itu yang dia cakap.


Si botak ni hanya mampu pandang je hihi..

Tengok anak2 hepi makan durian. Aku pun hepi jugak. Bukan susah nak buat budak hepi kan..

6 comments:

oren said...

oowwhh..hantu durian yer...

last week pegi umah kenalan suami, dpt bwk balik almost 6-7 bijik durian..mmg terbaek dari ladang..semua elok2..smpai anak2 aku muak..so, kopek sampai habis, simpan dlm peti..

aku kan, mmg tak reti beli durian..semua mesti suh org belikan..

*kedekut kuar duit bebenornya...HAHAHAHA..*

Dinas Aldi said...

belum beli lagi durian musim ni padahal dah nampak banyak orang jual tepi jalan..bila nak beli...bila nak beli..

kiutnya laaa si Riefqi tu! takpa, cek tengok saja dulu la ni na Riefqi, nanti besaq cek pun makan sama dengan abang & kakak okeh!

Jojoe, as you know her. said...

makan durian mmg paling feel kat lantai la ngah.. depan pintu


aku ms preggie pun gilaa suka durian smpai naik pelik famili psl dorg tau aku kureng durian. tapi dah beranak pun masih lagi suka. cuma skrg kalo makan ngilu gigi..manis banget

pB said...

masa ngandung ker Adam , langsung tak leh bau durian


busukkkkk

DROPSHIPPINGSELLER said...

Salam abg kakak,

Saya nak share dengan blog akak ....nanti saya plak add kat blog akak,..

nie blog saya... http://www.wangpos-jutawan.blogspot.com


sekian

DROPSHIPPINGSELLER said...

salam abg akak,

boleh share bloq tak dengan saya ??
nanti saya plak add kat blog akak.



blog saya . http://www.wangpos-jutawan.blogspot.com

sekian