Monday, December 05, 2011

PISAU SERAMIK

Alhamdulillah selamat sudah arwah Wan dikebumikan, selamat sudah tanggungjawab anak-anak dan cucu-cucu. Aku balik Kuantan malam tadi dan ke opis separa zombie.

Gambar ni untuk Arena
Ini lah pisau seramik yang aku cakap tu cenna. Aku beli kat booth kat Kuantan Parade RM 48.00 je. Mula2 macam skeptikal je, tau la salesman mesti promote gila2 kan. Lepas cuba gunakan utk potong few items like buah, bawang, daging, dsb. memang aku suka gila ngan pisau ni! Effortless untuk porong semua tu especially daging. kan kengkadang ada lemak2 or otot2 yang liat tu. Nope..tak rasa langsung keliatan masa guna pisau ni. Another fact is that bila kupas dan potong bawang mata tak pedih. Aku pun pelik! Agaknya sebab air tu takde chemical reaction ngan seramik kot eh..banding ngan steel. Dan sampai sudah la aku tak perlu asah cuma jangan bagi jatuh je la, kang pisau pecah haha..highly recommended!

3 comments:

Arena said...

Pisau seramik eh, kalau aku jumpa nanti aku beli gaks.. aku suka gadget dapur especially basic things like pisau.. heheheh

Amy Z! said...

Pernah tengok iklan pisau ni. Ratus2 wooo. Bestnya kalau dpt satu. Hihi.

lan said...

Beli kat Mr. DIY Taiping baru RM30.00 aje. Besar sikit dalam RM39