Thursday, December 29, 2011

HOLIDAY TEMANYA

4 hari kat JB sangat seronok sebab dapat luang masa dengan emak dan adik2. Aku tidur kat Taman Molek. Ni la first time aku pegi umah adik aku sejak dia kawen 4 tahun lepas. Teruk sungguh aku huhu..Now since emak dah duduk ngan dia kat sana, so that emak boleh dapatkan treatment diabetis ngan darah tinggi dengan lebih mudah (adik aku keje kat sepital) jadi lepas ni balik kampung akan merujuk kepada balik JB. Ferrr balik bandar kooo..

Well..apa yang ku perbuat? Aku masak ok! bukan ke aku tetamu? Takpe..aku pun suka. Dah kan kakak. Kena la masak untuk adik2 kan.

Pastu ofcourse sesi round bandar lah. Tak pegi mana sangat sebab sana pun hujan jugak. Sempat la jejak kaki kat Pasar Borong Pandan, Jakel, Danga Bay. Pastu few tempat makan yang best.

Bila pegi Jakel yang tengah sale gila2, all girls plak memang meroyan hokay! Ok I really splurge kat sana. Spent nearly 1k (RM980 to be exact hihi) and I got myself stok baju untuk setahun. Amekaw! sekali sekala berbelanja untuk diri sendiri dengan duit hasil titik peluh sendiri kannnn. Disamping membelikan adik2 jugak. Dah kerja pun mintak kakak jugakk eh..takpe..they will always be my little sisters tak kisah la umur berapa dan dah kerja ke hapa.

Haaaa..sakan kan! Aku beli viscose dan cotton kebanyakkannya. 3 RM100 je. Pastu ada la few utk pegi functions at attractive discounts. Mati la nak menempah lepas ni. Yang baju merah tu adik aku.

Pegi makan kat satu restoran ni, style duduk. Bagus! senang nak bagi Riefqi ngan Adneen makan. Nice food cuma ikan tak berapa nak fresh la. Ceh mentang2 duduk Kuantan hahaha..

Yang baju itam tu adik ipar aku. Riefqi macam biasa, Boss besar mesti duduk centre stage kan..

Pastu kita round Danga Bay plak..layankan bebudak main je la. Aku naik gak satu round. Kesian kat Arief la, nak naik few rides tapi tak boleh sebab bawah umur. Member dah teruja tengok roller coaster dah.
Dengan adik2 dan anak2

Abang botak hahaha..
Abang tolong jaga adik naik rides.

Dah hensem budak ni kan..

Tak abis2 ngan 'peace'
Gambar banyak lagik..kat FB ler.

Balik hari Selasa. Singgah Ulu Tiram sebab abang nak cari barang mancing dia. Bagi can la sebab dah sudi bawak anak bini ke JB kan. Banyak menyinggah jadi sampai rumah dekat2 maghrib dah. Just nice to watch Tentang Dhia..

Sangat dang! Fridge magnet tak beli huhu....

Next time pegi nak seberang tambak, Universal Studio dan pergi Batam jugak. Kena kumpul duit dalam tabung ayam banyak2. Tiket masuk mahal wooooo..

5 comments:

NONIE ROSSI AZIZ said...

Akupun sama la ni kalau balik kampung tu lokasi Alam Budiman (bandaraya ko) kakakaka

mamalisa said...

bestnya jalan-jalan..shopping shopping yer..

Irfa said...

murah ke viscose/aku suka tu
emm kalau pandai jahit sendiri mesti lagi jimat kan?
anak-anak hepi mak pak pun hepi lor

Dinas Aldi said...

Riefqi dah besar dah.. :)

Jojoe said...

bestnyerr kainnnnnnn