Wednesday, December 24, 2008

SI SEPIT BIRU

Balik Kuantan arituh, abang beli udang galah dari member dia. Bapak member dia memang kerja mencari udang kat sungai. Dengan harga RM40 sekilo aku sangat puas hati. Saiz ada kecik besar la sebab udang liar kan... saiz yang standard tuh kalau bela kan...

Kalau rasa nak makan si sepit biru yang sangat segar dan sangat manis sebab udang liar boleh kirim kat aku.Kalau aku balik Kuantan dan ada rezeki korang maka ada la ya. Aku tak charge lebih. Tapi kena datang amik kat opis aku lah....

Dah cuci bersih, campak dalam periuk... tak buang apa pun...biar semua masuk sekali

Close up sikit si sepit biru... ada yang kecik ada yang besar....

Masak Lemak yang sangat superb... abang cakap... aku tak cakap...

Close up sikit udang yang dah masak...tunggu nak ngap jek tuh....

Pelengkap rasa of course sambal belacan yang jugak superb. Abang cakap... aku tak cakap...

8 comments:

A.Y.U.N.I.E said...

angah, udang liar RM40 sekilo!!!leh tahan gak tue..yang fresh lagik kan??? giler puas hati makan..
nanti lau ko balik kuantan nak pesan ler..tapi kena amik hujung minggu r..hehehee..

Anonymous said...

drooling.........


nyum nyummm

nok sket..

-aku-

cik puan daun said...

angah.. aku akan ada kat kuantan from 25th sampai 3th jan.. nanti nak cari udang aaa.. sedapnyaaaaaaaaaaaaaaa

oren said...

bestnyaa....

aku tgk pun mcm dah terliur..

Syati said...

Mahalnya, kat Kinabatangan banyak udang ni, tambah-tambah kalau time hujan/banjir. Boleh dapat dlm. RM17-25 sekilo. Bergantung pada musim. Cikgu-cikgu semenanjung kalai balik kampung selalu bawak balik udang galah berkilo-kilo.

Angah said...

Ayuni
Memang berbaloi kan..KL mana nakdapat beb..

tini
Maghi la kuantan nok rase gak..

Angah said...

Daun
Aku pun kat Kuantan sampai 29hb. Ada nnt aku tepon ko

Oren
Alamak..aku cukup risau kalau ibu ngandung ni terliur

Angah said...

Syati
Untung la orang sebelah sana sebab senang dapat kan...kat sini certain sungai jer ada itupun tak banyak.. jadi RM40 tuh murah la pada kami nih..