Tuesday, February 17, 2009

GENTING BERKEBERETING

THe title says it all. Went to Genting Highland for the 6th stage of Le Tour De Langkawi. Hampir2 tak jadi... luckily leave approved.

Abang called early in the morning, ETD at 9.00. Macam lipas kudung aku bersiap, called Arel to make sure he's ready. By 8.00 dah ada kat Stesen Putra Gombak waiting for Aini. So off we went to Genting.


The initial plan was to naik cable car but we ditched the plan since the trafic is okay. So I drove all the way up. Pakai kereta auto tahu jer la lembapnya kan...at 10.30 dah terpacak kat Oldtown Kopitiam.. looking and drooling over bicycles hahaha..


Romentika komisar and komisarina - As Aini put it...
Dasar.. seminggu tak jumpa - As Nuarjb put it
Tau takper - As Angah put it



So sesi keberet bermula... aku lepak kat 200 meters to finish line. Spot yang sangat strategic. Snapped lots of pictures.. derang la bukan aku...

At approximately 12.30 the first rider sampai... Serpa Perez tuh... selamat la jersey kuning Gavacci. One by one they arrived....happy to see Nuar and Haidar sampai dalam kumpulan depan dan tak lebih maximum time.


Ada macam kat Alps tak? abaikan la hotel warna warni tuh...


Ni Zahrah.. adik Haidar, rider Malaysia gak nih..

I had to control myself la huhuhu.. jele sokeh tengok lengkawan ngambik gambar posing sana sini ngan riders etc.. Aku kena la jaga sket perangai since abang pun ada and fellow commissaires pun melambak kat situ.

Lepas habis semua, turun Awana. Snapped some pictures Team Cervello (huh! kalau la aku dapat sebijik basikal tuh... so yummyyyy) Jumpa abang kat lobi, amik baju kotor hmmmm... orang lain bawak souvenir balik.. aku bawak baju kotor untuk dicuci.. Aku kan isteri mithali...

Nuar lalu, nak pegi makan, so berborak kejap.. Satu perbualan yang kelakar seram

Arel : Saya Azril (dengan muka tergamam.. jumpa star beb hahaha)
Nuar : Saya Anuar Manang
Aku : perlu ke ko sebut nama ko nuar?
Aku n Aini : gelak tak hengat...

Sempat berborak ngan Sinichi Fukushima jugak....

So bertolak balik lepas setel semua. Hantar Aini ke Stesen dan Arel ke rumah (yer.. aku kan supir berdedikasi).....

6 comments:

azizan fixie said...

Huh best dapat naik genting. Aku pergi kat starting line je d The Curve. Tak ramai org sangat maklum la ari keje. Tapi this yr mmg dapat gi banyak tempat coz dalam kawasan tengah. Starting Putrajaya, finishing Bangi, starting The Curve, finishing S.Alam n KL criterium. Puas le tgk beskal n riders:-)

Angah said...

Zizan
Mmg best..puas la jumpa hubby hahaha

Cuma tuh laaa.. coverage TV macam hampeh sket kan..

R28est said...

ohh membalas kunjungan ye...ka la tema saya "lawatan sambil blaja membaca blog" hehe

klu xde pape saya n da geng akan ke sabah utk join SABAH MTB 28-1mac ni..(tu dah kira praktikal ke 3)...so satu lagi ingat nak cari trek plak...tapi xpasti tarikh n tempat lagi..

so harap boleh bkerjasama lagi k..
adios COM II!

Nik Ha said...

Sakan bab mengayuh skrg ye..he..he..
Angah di tag Cute's blogger award. kalu rajin wat ler ;)

Aini said...

Best kan kat genting tu???

Suka sgt.. Thanks angah! First time aku tgk pro suffer hahaha

Anonymous said...

angah, kim lsm kat zara kk. A@#L