Tuesday, January 14, 2003

Semalam aku balik daripada ofis dalam pukul 5.15 petang. Pagi ni aku sampai ofis, aku dikejutkan dengan berita sedih. 3 kawan seofis aku yang menaiki kancil terlibat dalam kemalangan jalan raya lebih kurang 50 meter daripada ofis dalam perjalanan balik semalam, dalam pukul 5.30. Maknanya aku beru jer lepas lalu tempat tuh. Kawasan selekoh tu memang agak bahaya. Member aku nih tengah memotong 2 buah kereta staff yang lain, malang tak berbau..dia tak dapat kawal kereta dan terbabas melanggar pokok. Sekarang nih kat hospital. Aku dengar teruk juga accident tuh, 2 staff dalam kereta tu tercampak keluar. Yang aku dengar jugak kereta yang dipotong tuh dalam 80 kilometer kelajuan, bayangkan berapa laju kancil yang dipandu tu... Tengahari ni kalau ada kelapangan aku nak pergi menziarah.

Pagi nih cerita accident tulah yang paling hangat diperkatakan. Memandangkan yang menolong di tempat kejadian pun staff tempat aku nih. Ramai juga yang jadi phobia nak ke ofis mengingatkan kejadian. Tapi benda nak jadi kan....cuma personally aku rasa kalau dia tak memotong diselekoh tu mungkin kejadian tu tak berlaku. Tapi kalau lah.....Abang pun bukak ceramah dalam kereta kejap tadi. Berhati-hati masa memandu. Jangan nak syok sendiri. Tengok kemampuan kita dan kemampuan kereta yang kita bawa. *sigh*

Aku teringat masa aku accident bulan 10 hari tu. Aku rasa aku dah cukup berhati-hati. Aku di lorong yang betul, dengan kelajuan yang minimum dalam keadaan camtu. Tapi aku accident jugak dek kerana kebodohan orang lain. Itu takdir..abang kata. Bayangkan kalau aku bawak lagi laju masa tu..entah apa yang akan berlaku..erm....betul jugak. walaupun kereta aku tu direct impact ngan kereta mamat tuh tapi aku cuma cedera ringan jer..muscle tore jer. Alhamdulillah.

Aku dah hilang phobia..aku dah start memandu semula sekarang. Aku akan lebih hati-hati. Kalau orang lain nak tetap bodoh terpulanglah. Bak kata tokrimau, bukan mereka diminta lahir bodoh camtu.


1 comment:

dghnfgj said...

Catch the wow gold star that holds your gold in wow destiny,cheap wow gold the one that forever maplestory money twinkles within your heart. Take advantage of precious opportunities while they still sparkle before you. Always believe that your buy maplestory mesos ultimate goal is attainable cheap mesos as long as you commit yourself to it.maple money Though barriers may sometimes stand in the way of your dreams, remember that your destiny is hiding behind them.wow gold kaufen Accept the fact that not everyone is going to approve of the choices Maple Story Accounts you've made. Have faith in your judgment.wow gold farmen Catch the star that maple story money twinkles in your heart and it will lead you to your destiny's path. Follow that pathway and uncover the sweet sunrises that await you. Take pride in your accomplishments, as they are stepping stones to your dreams. Understand that you may make mistakes, powerlevelbut don't let them discourage you.ms mesos Value your capabilities and talents for they are what make you truly unique. The greatest gifts in life are not purchased, but acquired through hard work and determination.maplestory mesos Find the star that twinkles in your heart?for you alone maplestory powerleveling are capable of making your brightest dreams come true. Give your hopes everything you've got and you will catch the star that holds your destiny.