Tuesday, November 22, 2011

EMAS DAN KACA

Aku bukan la peminat sukan bola ni. Untung gak sebab abang pun tak layan sangat. tapi malam tadi aku layan dari minit pertama sampai sepakan penalti terakhir! sebab harimau Muda lawan Garuda di Indonesia. wah puas hati!!! walaupunnn beberapa pemain tu hadooo je kualitinya..

Sambil nyusukan Riefqi, sambil layan FB dan mata kat skrin tv..GOLLLLLLL!!!! anak aku pun terjaga..demmm! sampai terlupa aku tengah menyusukan anak. Mujur tak digegetnya aku. Dah tak pasal kena tidurkan dia balik. Tapi takpe. Kita menang!

Walaupun memang mcm tak fair utk sukan lain yang turun sumbangkan emas utk negara. Dah nak buat came memang bola sepak ni raja sukan kot eh. Dah apa hal nak tengok orang terjun2, orang berenang2, orang kayuh2 ye tak..tak happening la..tak thrill!

So tahniah pada skuad Harimau Muda!

Oh..minggu ni aku ngan anak2 je kat umah. Abang pegi Lumba Basikal jelajah Terengganu. Lama dah dia tak pegi jadi komisar. Rasanya sejak aku pregnant Riefqi, pastu lepas bersalin pun jarang2 sangat la. Dah bosan kot eh. petang ni sampai Kemaman. Balik la kejap katanya. Hantar baju kotor la tu..takpe la. Aku kan isteri mithali kan..hahaha

Serius banyak cerita tapi takde masa nak membelog. Ni nak nyiapkan taklimat utk kursus JKKK Daerah Raub. Jumaat ni kat Fraser Hill. balik hari je pun. Tak kuasa aku nak lepak tempat tu.

Dan oh baru teringat novel aku baca hari tu, best jalan ceritanya. tapi tebal gila la..tak tau bila nak abis. antara yang aku ingat la..

"orang tu kata kalau orang yang terhegeh-hegeh kat dia masih contact dia, dia nak bagitau aku..dia la kata..bertahun-tahun pun camtu la dia kata kan..aku tunggu-tunggu jugak kot-kot ada sms atau panggilan aduan tu. nan adooooo..agaknya betul kot orang yang dia kata terhegeh-hegeh kat dia tu tak contact dia dah..agaknya la...ke dia pun sama-sama terhegeh-hegeh macam orang yang terhegeh-hegeh kat dia gak..tapi logik kan..kena la sama-sama menghegehkan diri..kalau tak takde la adegan kantoi, self pity bagai..kannnnn...*YAWN*"

tapi ntah mana aku campak novel tu ntah..

5 comments:

Sue said...

Hahahah.... macam tau jer novel tu angah... heheh...

Jojoe said...

aku tops lebih kul 10 mlm mesti mata nak katup.. xpelah gol yg 1 tu pun suara aku je dengar kat kondo ni hahaha

oren said...

self pity tu, camana? bleh explain?

**aku yg blurr**

Angah said...

Sue
Eh baca jugak ke ngeeee

Joe
Aku ni tak merasa la nak tido pukul 10. Biasanya baru siap kemas baju anak2

Oren
Self pity tu mcm salahkan diri sendiri, sedih sangat2 pasal apa2 yang menimpa diri sendiri..camtu la lebih kurang.

Angah said...

Oren
tambahan sket hihi..mcm "aduhai..bukan salah aku ni akula yang mangsa, dunia ni tak adil bla bla."