Wednesday, November 09, 2011

KESIAN

Penat kan tunggu buah tak gugur...Kalau gugur pun bukan boleh ambil sbb kat laman rumah orang. KESIAN!

Tuan rumah pulak mmg takkan bagi sbb sebelum tu byk kali kantoi mencuri..double KESIAN!

Beli je la kat pasar, melambak buah. Tapi duitnya hadooo! Triple KESIAN!

Tunggu la sampai tuan rumah lembut hati ke, mampos ke...sblm tu perati je la dari jauh tuan rumah makan buah kepunyannya..OH KESIAN!

Sent from Yahoo! Mail on Android

14 comments:

HappyIrfa said...

dalam maknanya tu..
ada yg makan ati ker?
eh!silap ko citer psl buah je kan?
buah apa?mangga ? pelam? pauh?
sama je kan

Ummi said...

memang meaningful, kalau tak faham memang lah...

kesiankan nak makan buah kat rumah orang, selagi orang tu tak bagi selagi tu lah kena tunggu, jangan cuba curi, berdosa!

mesti dia kempunan nak makan buah kan :(

Angah said...

Irfa
Ni la cerita kempunan buah. Tu la sama semuanya..yg dlm pagar org gak diidam.

Ummi
Yg haram mmg sedap agaknya kan. Tanam pokok buah sendiri la sng, mkn sampai muntah.

Dinas Aldi said...

Konpem sungguh dalam maknanya nih :)

oren said...

**ai yang tak paham**

aku mmg jenis direct saja..hahahahaha...cer sesapa explain??

VersedAnggerik said...

Ni lah padah mengidam makan buah terlarang.

Bukan ker Adam dan Hawa dibuang dari syurga kerana buah terlarang?

Lagi tak mahu amik iktibar dari sirah agung tuh? Lagi mahu ulang sejarah?

But then, kengkadang yg mengidam tu cuma tahu guna nafsu rasa dan enggan guna nafsu pikir. Hence, the scenario in this blog post....

mamalisa said...

buah sedap tu muahahhahaha...ko jugak yg best jadi tuan yg sah boleh melahap buah tu hari hari..pulun jgn x pulun ngah! hehehehe

Sue said...

Hahaha.... gelak baca post angah ni...

Anonymous said...

Eh citer makanan gak... Buah pulak, tapi sebab x posa arini takdela terliur sgt huhu... Tapi dah byk ari x mkn buah ni, padanla rasa macam sembelit huhuhu...

Luna said...

wah entri makan dalam ni.eh makan buah.hehe

Luna said...

wah entri makan dalam ni.eh makan buah.hehe

Angah said...

KDinas
Yang paham tu paham lah..hiks

Oren
Aiyoo bukan buah kat laman ko pun tengah kena sekodeng ke?

kak Ahan
lagi kita tak beri lagi la mereka nak kan..

Angah said...

mawar
hahaha buah sedap hahaha

sue
gelak jgn tak gelak

Anon
Makan buah pun kena pilih2..takut terbelit..eh sembelit

oren said...

hahahaha..baru paham..as for me, aku rasa both part yg gedik..yg buah pon gatai nak melompat ke tanah, yg tukang jolok pon dok aim lama..so, lantak koranglah..tak kuasa haku nak kongsi dosa..

so, aku mmg nak petik n lempaq buah tu jauh2..biar busuk dlm longkang..HAHAHAHAHA.....