Tuesday, November 15, 2011

MEH CERITA KERJA LAGI

Esok ke Putrajaya, ada meeting sebelah petang, terus sambung sampai Khamis, ada meeting sebelah pagi. Pastu terus balik Kuantan. Malam esok tumpang tidur kat umah kawan abang kat Precint 9. Emak aku kan dah pindah JB, jadi mcm tak best la plak nak tidur Klang. Buleh camtu?

Jumaat plak aku ada meeting kat Temerloh pukul 9 pagi. Aiyooo pukul 7 dah kena bertolak dari Kuantan lah. Pulak tu abang kena pegi Jelajah Terengganu seminggu. Aku dah suruh adik aku datang sini temankan aku. Dia pun cuti sekolah kan..

Isnin depan kena bagi taklimat pelaksanaan projek RMK10 Kementerian kat satu meeting, mujur meeting peringkat negeri selasa tu tangguh. Selamat aku haha..

Jumaat plak kena bagi ucaptama kat Seminar di Fraser Hill. Ganti Boss. Ingat nak sambung berhoray2 atas tu tapi sebab sepupu aku nak datang maka kena shoot balik Kuantan terus. Dan blessing in disguise kan..Esoknya tu boleh aku pegi Kuala Terengganu, sambil pegi umah Kak Da kawin, boleh pegi amik abang terus dan sambung bercuti-cuti di KT. Aku teringin sungguh nak pegi Taman Tamadun Islam tu.

Ok korang boleh sambung bernapas hahaha

Mari masuk dapur. Weekend lepas aku buat pusing roti 2 kali. hambek ko! sebabnya terliur lepas baca status FB member dan sebab roti sangat banyak sapa nak makan? Takkan nak bagi jiran roti kosong kot eh..

Sabtu aku buat puding roti letak butter antara roti tu dan curah je bancuhan buat creme caramel. tabur jagung sket.

Hari Ahad plak buat perasa pandan. tengok la kalau ada roti lagi mau aku buat perasa coklat, perasa oren bagai..bahan asas kan sama je.

3 lapis roti yang disapu butter, siram bancuhan dan tekan2 bagi menyerap. Pastu tinggalkan dalam 15 minit. Tekan2 sikit lagi. Untuk ni aku bakar brainne marrie (ntah eja camne?). 25 minit je.  hasilnya aku suka sangat. Tak terlalu kering mcm bakar terus, dan tak terlalu lembab macam kukus.

Butter Bread Pudding, aku tambah layer coklat chips ngan jagung lebih dari Cameron
Sedia untuk dimakan
Butter Pandan Bread Pudding
Bagi kat jiran sikit, makan sikit, bawak pegi opis sikit..boleh buat bisnes nih haha..sbb jiran aku pun dah tanya kalau nak tempah camne..

2 comments:

HappyIrfa said...

dalam bz meeting sana sini sinun
sempat lagi ko meroti ye angah
kagum seh

oren said...

pandainya ko..aku plak surrender bab masak2 nih..nak masak lauk pon, alahai..tak pandai dan tak sedap plak tu..sbb tu aku kena channel sumber pendapatan tang lain plak..n i opt for sewing (walopun ku jahit senget benget..)