Monday, November 14, 2011

PUSING-PUSING

Kerja aku ni banyak involve aku pusing-pusing serata Pahang. Aku rasa orang Pahang pun tak pernah sampai tempat yang aku sampai. Penat tapi seronok jugak la. Claim pun boleh tahan haha..tapi tu lah..kesian family aku kan..masa duduk asing dulu kerja opis jek takdenya outstation bagai. Dah duduk sekali ni alahai..setiap minggu tu ada je lah..takpelah..dah camane aku cari rezeki..sesuai la gaji ngan kerja ye tak..

Well..dalam pada pegi sana sini tu kenapa la aku tak kurus2 ye? tak kisah la, bukan aku mintak makan ngan orang..janji hati baik, perangai molek dan wajah tetap ayu. Jangan harap kurus je tapi jadi parasit dalam hidop orang giteww..


Ni masa Lawatan Ketua Setiausaha Kementerian. Masa ni kat Jambatan nak masuk ke POS Titom. Tempat ni adalah 30km masuk ke dalam hutan guna 4wd. Sekarang jalan dari RPS Betau ke POS Lenjang dah ok. Ke dalam sana tu nak ke POS Titom ada lagi 7km jalan tanah. Siap kena redah sungai paras betis. Cantik kan view..ada few anak sungai tepi2 jalan sepanjang nak ke sini. yang tengah nyengih kat belakang tu Boss aku.

Lepas keluar dari RPS Betau tu terus shoot ke Brinchang, Cameron Highland (lagi?) Ni dah lepas habis acara dah ni. KSU pun dah bertolak ke Perak. Amik la gambau ngan anak-anak buah berlatar belakang projek rumah transit mangsa tanah runtuh Sungai Ruil tu.
Dan aku tetap pam susu 2 -3 jam sekali. Kat dalam pajero je didepan anak2 buah aku ni. Pakai nursing cover lah. Kerja teruk ke, outstation ke, hapa ke..bukan alasan untuk aku tidak menjalan rutin yang satu ni.

9 comments:

HappyIrfa said...

sakan ko tawaf Pahang yer.
mana ade gemuk?okey je

oren said...

aku tabik sbb ko masih mengepam..pengepam tegar nih..hiks..

mamalisa said...

pengepam tegar betui...driver pajero tu laki ker yg ko boleh pam tu? hehehe sungguh tegar salute u.

ya Allah, moga aku pun diberi susu badan yg byk utk menyusu babyku nanti, amin...

Angah said...

Irfa
Sakan la huhu..kalau tak sebab kerja jgn harap la..

Oren
Azam kena tinggi..

Mawar
Driver pejabat ler, kengkadang boss pun ada sekali. lantak la janji makanan anak aku tak putus. kengkadang driver plak ingatkan "puan nak bnoreh tak?" haha..aku doakan ko pun boleh BF nnt ya

Jojoe said...

cayalah angah!!

Dinas Aldi said...

Memang tabik kat Angah bab pam mengepam susu ni. Teruskan, chayok!

Gemuk ka, nampak ok ja. Angah compare dengan zaman anak dara dulu ka?

nonie said...

Uish nak jadikan angah sumber inspirasila... Kena kuat semangat mengepam...(bukan pam badan je :p)... Next week dah nak naik keje ni... Neves plak... Huhu

Dong, Dia & Azra said...

Hebat Angah rajin mengepam. Semangat kuat.

Angah said...

joe
dah kerja huhu

KDinas
Compare ngan sblm peknen..part ngepam tu..dah kang takde susu plak si bambam haha

Nonie
Ko pun boleh! yang penting azam dan consistent.

Dong
Dah buat sejak anak sulung 7 thn lepas beb..