Sunday, January 04, 2009

KENANGAN LAMA

Hari ni aku buat spring clean rumah. Kemas benda2 yang patut untuk disimpan atau dibuang. So antara benda yang decide nak buang antaranya nota, assignment dan ntah apa2 lagi masa belajar dulu. Rasa dah tak payah nak simpan dah. So aku kumpul mana yang tak perlu dan akan aku hantar ke pusat recycle yang terdekat.

Dalam pada mengemas tu selak-selak jugak la kertas2 lama tuh kan. Wahhhhh... terer jugak aku dulu hahaha tengok balik markah2 yang aku dapat, tengok balik kualiti bahasa inggeris aku zaman belajar dulu. Terpaksa admit la sejak kerja ngan gomen agak berkarat sket. Takper... boleh diperbaiki..

Jumpa jugak diari lama2 masa sibuk bercinta... perghhhh bahasa jiwang karat nak mampus hahaha... aku malu sendiri pulak. Terfikir plak camne la aku boleh tulis benda2 camtu dulu. Aku buat conclusion sendiri la... budak mentah bercinta biasalah... hidup dalam dunia Cinderella.. semuanya manis belaka....aku tua dah and I'm capable of laughing at myself.

Jumpa juga kertas kerja, preparation masa penganjuran Konvoi tahun 2000 dulu. Sangat la muda remaja...Konvoi yang buat aku terjerumus ke alam perbasikalan sebab penasihatnya jugak orang2 yang terlibat dalam penganjuran Le Tour De Langkawi. Its a wonder how one incident leads to another kan....Aku ketua penyelaras program masa konvoi tu..

Sebab konvoi tu jugak aku start join Jelajah Malaysia 2000 dan LTDL 2001 dan berterusan sampai sekarang la...dan sebab aku join lumba basikal jugak abang jumpa aku (sumpah! dia yang jumpa aku) dan aku pun berkayuh jugak sekarang walaupun cuma untuk rekreasi. Kan...kan...kan...semuanya berkait sebab satu punca.

Got me thinking actually that everything that had happened, is happening or will happen in our lives serves it's purpose, affecting our lives in a way that we might not be able to comprehend at the very beginning but it does make sense, it does has its hikmah.... and it's just a matter of time before we realize it...after which I'm sure there's no regret whatsoever...

Yeah.... lots of good things and bad things happened to me in 2008. I was happy, I was sad, I was hurt...but those things that happened have shaped my thinking and perspectives, became my source of motivation, my drive to go on facing what come my way... in short making me ME and non others... for that I'm very much in gratitude.

*motif cakap omputeh?*

People who know me will understand why.......