Thursday, January 01, 2009

AKTIVITI TAHUN BARU

Selamat Tahun Baru 2009...

Malam tahun baru aku join group berbasikal kat Bukit Kapar untuk program makan-makan. Kenal si Arel dalam laman BBS. Group ni aku baru sangat kenal tapi kepala memang best. Aku bawak hero ikut sekali. Cuma sempat godeh meat ball spegeti jer sebelum pegi.

We had a wonderful session of makan-makan, tengok video aktiviti berbasikal mereka ni, karaoke (aku tak nyanyi). sambung makan-makan lagik dan sesi main mercun. Hero aku dah menggeliat mengantuk so immediately after midnight I bid farewell lah...

Called abang to wish him happy new year... bertambah umur dah hehehe... aku masih 17 dalam hati.

Azam tahun baru? Azam tahun 2008 pun separuh settle. Biar lah rahsia... kang tak tercapai malu aku....

Aktiviti hari ni plak... patut aku ikut team pakcik aku kayuh waktu pagi tapi aku amatlah tak larat.. sayang tidur beb hahahaa.. bukan selalu boleh bangun lambat kan..

Kayuhan Tahun Baru

Si Arel sms kata nak kayuh petang. Aku pikir2 boleh la. Trek berbukit dan dipanggil trek roller coaster pun.. Aku yang baru kebah demam ni kan degil. Nak try jugak la....lepas tepon abang mintak izin (aku kan isteri mithali hahaha) so pergi la ke Bukit Kapar.

Start kayuh dalam pukul 5.40... trek sangat best sebab ada flat road, ada naik bukit, ada turun bukit.... menten speed dalam 18km/h lah... turun bukan jangan cerita beb... top speed meter aku catat 37km/h.. tu pun aku ada brek sikit2.. ye la lalu depan2 rumah orang kang dibuatnya bebudak melintas tak pasal eksiden. Heart rate aku cuba menten bawah 155..

Aku cakap kat Arel kalau heart rate aku naik lebih 170 aku nak berenti sebab masihtak larat sangat sendi2 nih... Itu pun yang terjadi huhuhu.... sampai kat BUKIT yang dipanggil roller coaster tuh, aku panjat separuh, meter aku dah tunjuk 175 dah...cuba tahan gak... I gave up!! daripada badan aku merana baik la aku menyerah kalah...... buat masa ini...

So aku patah balik ikut route yang agak flat..ada la hilly sikit and rest of the gang ikut route betul. Tapi aku puas hati la... route walaupun jalan kampung tapi best. So aku sampai rumah Arel.. emakk dia siap buatkan air beb... malu gue.. rest of the gang sampai dalam 1/2 jam lepas tuh.

Lepas berbasa basi sikit, aku cabut tayar beskal and headed back home...lain kali nak join lagi.. bila aku rasa dah cukup training hahaha...

2 comments:

bagsoflove said...

Hi... please visit us where you can find authentic designer brands for sale at reasonable price. :)

materials said...

dior uk
fendi
fendi purses
discount fendi
fendi handbags