Wednesday, April 29, 2009

ADNEEN HUMAIRA IS TWO YEARS OLD



Sekejap sungguh masa berlalu. Adneen Humaira binti Mazlan dah berusia 2 tahun. Doa ibu dan ayah agar kakak jadi anak yang solehah, yang akan mendoakan kesejahteraan ibu dan ayah di alam baqa' nanti Insyaallah

Cuma sedikit sambutan dibuat di rumah. Jemput saudara terdekat saja.

Gaun yang disponsor oleh adik Makniknya. Glem kejap anak dara aku ehehe. Cuak jer muka depan kek tu


Abang yang baik hati tolong kakak potong kek. Birthday abang dah dibuat di Kuantan bulan 3 lepas. Budak takde birthday tahun ni kan.. kesiann...



Tengok comot mulut, pegang pisau kek, aku risau kotor jer gaun dia tuh. Lepas acara potong kek dan bergambar terus aku salinkan. Mengamuk anak dara aku ni taknak "nanak bu.. aju tantek ni.." kecik2 dah pandai melawa...

Apapun aku bersyukur dikurniakan sepasang cahaya mata. Permata hati ibu dan ayah. Kakak pun dah 2 tahun... boleh bagi adik nih hahaha...

11 comments:

oren said...

oowwhh..nak bagi adik..patut la panggil dia kakak...

planning yg bagus..

hepi birthday kakak!

Ummibatrisya said...

hepi bday kakak....

bila nak dapat adiknya :)

Angah said...

oren
planning awal tu penting haha

Ummi
dalam perancangan tu thn depan kalau Allaha beri rezeki :)

pB said...

moga berjaya dlm melaksanakan 'planning' tersebut ...

cik puan daun said...

woww.. comelnya dia pakai gaun antek2.. :) bak kata mak aku.. shemantek-mantek.. ahahaha

selamat-selamat.. boleh tambah satu lagi lah kan? best nyaa!!.. aku masih terkangkang-kiap nak jaga yang sorang nih... ihikss..

Anonymous said...

hepi bday adneen..

smoga jd anak yg solehah...

wah..dah panggil kakak tu..dalam maksudnya..

heheh

damia even dah nak dpt adik pon aku masih tersasul2 panggil dia adik..aduhai...

adk77

aD said...

besar kek dari orangnya.. hihihi.. bestnya dapat sepasang kan? tak sabar nak tambah lagi (hahaha)

Angah said...

Kak PB
Aminnnn

Cik Puan Daun
Yer.. secantik maknya (mati la perasan)

Tini
Senang training dari awal haha

aD
bawak bertenang.. setelkan yang dlam perut tu dulu ehehe

haidil said...

seronok bila tengok anak2 kita hepi..tapi sy selalu terpikir..adakah mereka akan bagi kita hepi n bagi apa yg kita mintak(yg pttt2 la) bila kita dh tua nnt..itu yg membuat sy salu doa dlm solat supaya anak2 kita jadi anak2 yg soleh n solehah..AMIN YA RABBAL ALAMIN

Angah said...

Haidil
Hadiah paling istimewa yang boleh anak2 berikan ialah doa untuk ibu dan ayah dialam baqa' kan.. :)

haidil said...

ya mmg betul tu Angah..hanya doa dari anak2 yg soleh dan solehah adlah hadiah yg plg bermakna dan tidak ternilai harganya untuk ibu dan ayah..bkn shaja di alam baqa, tetapi kalu yg masih hidup pun, hadiah itulah yg paling bagus if compare to hadiah2 yg bebrbentuk material.. ;) ..coz kdg2 kita kena ingat, kalu ank2 kita tu dia punya mkn pakai sendiri pun cukup2 (atau xcukup)..so apa yg dia blh bagi?..selain doa2 untuk kesejahteraan kedua org tuanya dunia n akhirat.. wallahhuaklam...