Friday, October 14, 2011

BARU 34

Hari ni umur aku menginjak 34. Alhamdulillah, aku panjatkan kesyukuran ke hadrat Allah kerana mengurniakan aku kesihatan sehingga saat ini. Dah 34 tahun aku hidup ye..Aku berdoa semoga terus diberi kesihatan dan kematangan dalam mendepani kehidupan yang mendatang. Aku berdoa dikurniakan kesabaran dan ketabahan dalam menangani ranjau kehidupan di masa akan datang. Aku jugak berdoa agar Allah memberi aku peluang untuk terus merasai nikmat bergelar seorang isteri pada seorang suami dan ibu pada anak2 kami, semoga aku berpeluang membesarkan mereka,amanah yang Allah berikan kepada aku untuk dibajai dengan ilmu dunia dan akhirat agar menjadi anak yang soleh dan solehah insyaAllah.

Abang wish aku pagi tadi..tu pun sebab aku ingatkan..adehhh dia ingat birthday aku esok. Sah2 ingat birthday madu aku la tu..kawan baik dia si Mezan yang kebetulan kongsi tarikh ngan anak aku gak. Got few kisses and a postponed birthday present. Since abang tanya apa aku nak kan...so mem besar sebut je la..so tunggu ye samada mem akan dapat tak..

Aku baru balik dari outstation malam tadi. Tidur di rumah emak since kerja aku kat Putrajaya saja. Sempena hari lahir aku tahun ni, aku beri emak sepasang kain untuk buat baju. Nak bagi barang kemas, barang dia pun dah banyak haha..Lin sayang emak. Seperti mana entry tahun tahun lepas, aku tetap akan tulis kenapa aku bagi mak aku hadiah setiap kali birthday aku. Sebab kerana dia la aku ada birthday kan, sebab hari lahir aku adalah hari yang paling sakit untuk dia. Jadi aku beri la hadiah untuk hargai dia.. :) Aku dah praktikkan benda ni sejak umur aku 18 tahun.

Mulai tahun ini sambutan birthday akan jadi lebih bermakna sebab birthday Riefqi adalah esok. Oh..aku sakit bersalin masa birthday aku! Esok la entry tu ya..

Esok cadang nak buat sedikit majlis sempena birthday Riefqi yang pertama. Dah jadi kebiasaan adik beradik ipar aku ni celebrate birthday anak2. Sure meriah kan. Memang selalu bertukar-tukar hadiah. 1 hadiah dari setiap orang untuk birthday boy/girl. Aku ni sangat beruntung..sangat sangat beruntung..keluarga mertua aku sangat la baik..silap la kalau abang buat hal haha..memang boleh kena buang family lah. Hari tu MIL aku dah bersiap2 dah nak bertolak dah. Nasib aku sempat tepon dan tahan dia..Takpe ummi, kalau kita layan orang bodoh, kita pun bodoh sama. Eh...melalut sudahhhh..

Diyanazman tanya aku ubi badak tu apa..ok dear..ubi badak tu camni rupanya

Ada dua versi, purple ngan putih. Biasanya rebus je. Rasanya a cross between keledek ngan keladi. Sedap! Ummi selalu bagi aku. Aku tukang makan jer...menantu kesayangan kot eh..mesti la dah aku jaga, aku tatang anak dia kan..

Dan ini ada satu entry pasal ubi badak ni kat sini 

Gigih aku cari maklumat kan..

Pastu advertorial sket..kalau korang nak order set pinggan mangkuk seperti senarai dalam entry sblm ni sila tinggalkan email kat komen. Nanti aku emailkan katalog ngan harga sekali. Tak termasuk delivery. Boleh bayar maksimum 10 kali.

Ok sekarang sila ucap selamat hari lahir kat aku..

16 comments:

Ummi said...

happy birthday angah, bertuah dapat jadi menantu kesayangan :)

Angah said...

Ummi
Tima kasih..hiks..kena pandai amik hati mertua dulu lah kan :)

Sue (MKN) said...

Happy birthday angah... share birth date dgn ofis mate sue... heheh... best jadi menantu kesayangan... sue mak mertua dah takder... ayah mertua pulak dah tak sihat...

mamalisa said...

Happy birthday Angah..hehehe lawak plak entry birthday sekali dgn ubi badak..tapi best kan makan ubi rebus minum kopi o..terangkat!

Syioknya jadi menantu kesayangan hiksss...

HappyIrfa said...

HEPI BEDAY ANGAH..MUDA LAGI..MASIH ANGKA 3.HEHE.MOGA BAHAGIA MILIK MU.

BAGUS YER ..BAGI HADAIH KAT IBU SEMPENA BESDAY KITA.SBB HARI KITA LAHIR ADALAH HARI DIA SAKIT.

NAK TENGOK KATALOG JER..BELI TU NANTI KU FIKIRKAN.

EMEL..mawarni79@yahoo.com

thks

Kasih Firdaus said...

happy besday..semoga jelita selalu..umo kita sama erk?..ehh tak sy baru 18..

oren said...

okes, aku kena lah wish kat ko (dah kena paksa nih..hihihi)

selamat hari ulangtahun ke 34 dear..semoga ko manfaatkan sepenuhnya sisa usia yg tertinggal nih..(which i know, you will)

tengs sebab sudi sokong n tolong aku dari jauh..kalo ko takde, aku pasti meroyan ngan hp sorang2..

hahahahaha...

-dari aku yang bukan menantu feveret..bak kata org, menantu hantu..pheww...

wan nurul hezrina said...

selamat hari jadi..semoga pjg umur murah rezeki=)

Angah said...

Sue
Thanx dear

Mawar
haha aku kan efficient..series ubi badak ni sedap!

Irfa
Aku amalkan dari umur 18 thn lepas dengar ceramah Ismail Kamus. Ok nnt aku email lps dpt katalog

Aida
eh.. ai tulis 34 ke hiks

Dinas Aldi said...

Hepi birthday Angah! 34 tu muda & happening lagi beb! Akak yg 39 ni pun masih 'joget2' lagi, kahkahkah! Sabor jalah dengan aku ni :D

Masih ingat lagi baca pasal Angah bagi hadiah pada mak on your birthday. Akak rasa itu satu amalan yg sangat sangat baik :)

Angah said...

Oren
Tima kasih..takpe la masa ko susah aku tolong, nanti2 kot aku susah ko plak tolong

Wan nurul
thanx :))

Angah said...

KDinas
Eh mmg angah kuat joget haha..buat org joget kepanasan pun terer..eh..
mmg tiap tahun angah akan tulis kot2 ada anak2 lain nak ikut kan..

Diyanazman said...

hehehehehee....
sapa la si Diyanazman tu ye? tak pasal2 ko kena cari info ubi badak time besday! ahhaahha

happy besday dear! semoga panjang umur, sihat tubuh badan dan chantek mantek selalu! heeeeee

Jojoe said...

happy birthday KAK Angah hehe.. aku nak sms ko tapi hp jauh pulak.. komen kat sini pun aci kan? lgpun dah malam.. entah ape keje ko time ni kan ekekek..

bagus la ko ni bagi present kat mak .. aku umur 18 smpai la skrg.. tak penah lak pikir camtu. syok sengsorang je besday.. huhu.

Arena said...

Happy birtnday ngah. Moga dikurniakan apa yg dicari cari.take care. Macam best jek bg hadiah pada mama masa birthday aku. Yeahhh nak tiru yeahh..

Jijie Armidza said...

issskkkk......komen karad ari tu x publish ker??? huhu....
wish u epi betdei and may hepines wil alwiz be wif u forever.....
nak katalog!!!
radziah@illuminda.com