Monday, October 10, 2011

PAGAR

Simple and Nice
Entry propa pagar baru rumah aku. Kalau tak kerana anak2 suka bergayut kat pagar asal rumah ni, dan disebabkan patah kat engsel pagar tu, takdenya berwajah baru pagar nih.

Aku tempah kat driver opis aku je mcm gril rumah gak la. yang ni dia charge aku RM1400. Murah kan. memang sengaja buat pesen lipat-lipat sebab kalau ada rezeki lepas ni nak letak autogate. Berangan dulu takpe sebab berangan kan free..

Pagar ni penting dalam hidup kita tau. kalau pagar kukuh, datang la apapun godaan dalam hidup insyaAllah kita akan dapat tepis. Allah dah beri kita akal, jadi kena la gunakan. pagar jugak penting supaya kita tak bertindak melampaui batas. Tapi kalau kes harapkan pagar tapi pagar makan padi tu memang susah la sikit..

Pesan penaja..look before you leap! Terlajak perahu boleh diundur terlajak kata buruk padahnya. Jangan salahkan orang lain atas kesalahan diri sendiri. Betul dia yang datang bertandang tapi sebagai tuan rumah kita ada hak untuk tak terima tetamu. Salahkan jiran depan rumah dan suruh jiran tu betulkan pagar dia adalah tindakan yang sangat bangang okay! Dan bertambah la bukti untuk dibawa ke pengadilan.

11 comments:

Ummi said...

cantik pagar, pagar kena kukuh supaya tak ada strangers boleh masuk rumah kita kan hehehe, amalkan sentiasa menutup pagar

Pnut said...

cantik... amk sukerr...
tp angah reag 1400 tu murah gilosssss wa tabikkk lu dpt itu harga....

akak pun berangan nak auto gate, tp sampai pagar kayu tu dah nak reput, belum juga pasang.. wakakaka

Angah said...

Ummi
kannn..tapi kengkadang tu masuk gak kak..lompat ikut atas pagar haha

KakPnut
wa memang teror bargain hahaha..adeh kak kena pasang pagar besi tu kak pastu berangan semua pasal autogate

HappyIrfa said...

dalam makna PAGAR ni..hehe.
apa2pun pagar ko mmg lawa ..boleh lipat2 lagi

Angah said...

Irfa
sendiri mau ingat la haha..pagar aku tu melalui 4 kali design baru aku puas hati taw

mamalisa said...

lepas ni pasang autogate, taruk karen sekali bagus gak biar org2 atau strangers yg x disukai tu blah cepat-cepat hahahaha

Dinas Aldi said...

Double meaning na, kehkeh!

Akak pun teringin nak pasang autogate tapi sampai la ni tak terpasang2 lagi. Tak pernah tanya lagi tapi konpem mahai berapi kat sini, haisy..

Arena said...

Giler babeng punya murah.

Diyanazman said...

salam tuan rumah!
cantik pagar tu... sebagai manusia yg dah byk kali kena rompak.. haku paham sangat la kepentingan pagar ni...
:)
nice blog dear!

Angah said...

Mawar
Taruk karen muahaha kang ngan aku skali jln..

Kdinas
Advantage of being a literature student haha..words game..

Arena
Yup mmg murah gilos

Diyanazman
Aiyooo mesti trauma kan..salam kenal dear

Anonymous said...

Boleh rekomen ke kat pembuat pagar tu.....tq