Monday, October 31, 2011

KERJA DAN DAPUR LAGI

Ok minggu lepas sibuk, minggu ni super duper sibuk. Ni blom bertolak ke KL lagi nih sebab boss bgtau tadi KSU nak melawat projek kat cameron Highlands plak. Jadi lepas bagi taklimat kat Pekan tadi aku pun buat la apa yang patut utk lawatan KSU Khamis nih. Alahai..mlm ni ke KL, balik esok. Lusa pegi Cameron plak bermalam kat sana. Kesian anak2 aku huhuhu..nak angkut takde baby sitter plak. Takpe la dah kerja kan..

Sabtu asik hujan je jadi aku pun lemau. Sebab dah berkurung je dalam rumah, since Arief lepak umah sepupu dia, aku pun menerai la buat swiss roll. Pakai resepi spongecake je. Aku guna jem coklat ngan jem blackcurrant. menjadi jugak la haha.. 1 adunan aku bahagi 2 dan bakar dalam dulang 10x10x1

Kira boleh la kan..filling pun tak sememeh sangat hiks
Pastu lepas Asar, kakak pulak kata nak makan sandwich. Aku tengok keju cheddar ada, jadi buat la sandwich keju salut telur. Aku goreng atas non-stick pan, pakai butter sikit. Riefqi pun suka

Makan masa keju tu masih panas.. wah memang best.

Abang pegi mancing dapat nombor 16. Dapat la RM300 haha..bila nak kena RM20,000 tak tau.

Off to more documentation for the visit, pastu vromm ke KL. Oh tadi aku beli kasut baru. Abang bayar. kasut aku tanggal tapak daaaa...

8 comments:

HappyIrfa said...

ada gak masyuk w.pun rm300 :-) dari balik kosong je

nonie said...

asal posa je masuk blog ni mesti ada makanan, asal masuk blog ni masa ada makanan je mesti posa.... huahuahua, nampak sangat lazat! Nyam!

Dinas Aldi said...

Nak semich keju salut telur tu. Hujan2 ni lapaq :)

Arena said...

Swiss roll tu dah cun dah tuh!

jojoe said...

ha'ah la kan nombor 16 pun dpt hadiah ke?

swiss roll ko jadi lerr!

Anonymous said...

sabtu tu berkampung dlm rumah je eh ...agak dah sbb satu hari suntuk tu hujan je manjang...nak ronggeng2 pon dah jadi malas...dgn anak2 dan kerenah diaorg lagi...next time kot ngah..insya allah..

~ kemaman mari...

Angah said...

Irfa
kann..tapi masa ujung minggu ngan aku tu gone la huhu

Nonie
haha..bila tensian aku masak, bila masak aku tension

Kak Dinas
Nak 2 pun bleh kak..

Angah said...

Arena
First try tu hiks

Joe
mancing ni biasa sampai no 20. Juara rm20K cash!

Tini
Tu lah..ujan manjang, nak bawak baby jalan pun rasa tak best. lenkali kita ronggeng ek..