Thursday, October 27, 2011

MEROTI DAN KERJA

Kalau ikutkan Sabtu sampai la semalam boleh je cuti straight 5 hari kat Pahang ni. Tapi Sabtu lepas aku kerja sebab siapkan arrangement untuk lawatan KSU ke Bera. Pastu Selasa pun kerja sebab ada upcoming meeting kat KL.

Esok ada meeting, petang pergi Mentakab utk siasatan permohonan Program Bantuan Rumah. Sabtu pegi ikut abang mancing kat Kemaman. Ahad lepak kat umah. Isnin pagi meeting pastu terus bertolak ke KL utk urus meeting hari Selasa. Rabu sampai Jumaat ada Bengkel penilaian Outcome projek Rolling Plan 1 RMK 10 kat Impiana Cherating. Ok..rasa nak pengsan! Oh blom boleh pengsan..Sabtu tu sebok perpare utk raya, Ahad raya..Isnin baru boleh pengsan.

Malam ni ngan anak2 je. Abang pegi Cameron utk setel ride Fraser Cameron 12-13 Nov nanti. Oh aku pun nak menyebok lah bawak anak2 sekali walaupuunnnnn dah muak pegi sana tu. Aku kirim strawberry kecik2 ngan madu. Eh..mencik la sebut berry ngan madu ni! mcm jinx. Anyway..Aku nak buat choc moist cup cake letak la sebijik atas tu, nak hantar kat taska Riefqi sempena birthday dia yang dah lepas tu.

Walaupun sebok tahap dewa, tapi disebabkan anak2 rekues, gigih jugak la aku meroti Isnin lepas. Saja la..rasa sikit out la sebab tepung dalh lama terperuk dalam pantry. Takpe. laju jek pun bebudak tu makan. Masa menguli tu kan..aku terpikir wahh kalau la ada breadmaker mcm Arena mesti best kan!

Gigih aku buat macam2 bentuk kan.. saja bagi anak suka tengok dan makan. Semua ni takde inti pun haha..
Ini bun bodoh je..sebab Riefqi dah berkelintau celah kaki mintak dukung
Makan masa suam2 dengan air milo memang sedap! Aku piknik ngan anak2 kat atas rumput tepi rumah je.

Dan tahap kerajinan adalah maksimum bila dengan gigihnya aku mempizza jugak. Tengok bahan asas ada, bebudak pun taknak makan nasik. So buat la pizza comel 3 bijik. Extra cheese!!

Pizza ni pakai roti arab je. Malas la nak menguli haha..Pastu daging cincang tu aku masak sekali ngan sos spageti, tambah bawang sket, tumis sampai agak kering. Sos base tu aku belasah sos cili je. Sapu sos cili atas roti arab, letak daging cincang tu, tambah sosej, tabur keju dan tabur lada hitam. Aku tabur gak oregano bagi bau..licin!! Nenas takde plek..kalau tak haruss jadi hawaian pizza.

Ok sila kagum haha

7 comments:

HappyIrfa said...

angah..
sempoi2 camtu pun aku boleh telan air liur.camner tu.rajin ko ek

Dinas Aldi said...

Isy sedap2 nampak roti & pizza tu semua!

nonie said...

adoila posa... tgk plak entry ni... nak roti!

Arena said...

Ngah, satu jek aku nak cakap;gigih!

Sue said...

Angah, respons utk ayat last tu...

MEMANG KAGUM.... heheh

Ummi said...

inspired akak aje angah ni :)

best nye kalau dapat makan roti panas2 :)

Anonymous said...

menjadik roti/pizza tu. bole tau u guna oven apa ek?