Friday, October 07, 2011

REBONDING

Aku sampai Kuantan pkl 4. Lambat sket sbb berhenti mkn, pam susu dan solat kat Serting. Minta driver aku hantar kat Tanah Putih je since abang ada kat sana.

Terus amik anak2. Satu perasaan yg happy yg aku tak boleh nk translate bila tengok muka anak2. Riefqi nampak aku terus bangun, jalan terkedek2 mintak dukung. Dia sembamkan muka kat dada aku..lama..terus rasa mcm sebak sbb tinggalkan dia..mengenang air mata aku..masuk kereta terus susukan dia. Sambil menyusu dia pandang aku, senyum2. Terbukti kan, kasih sayang ibu dan anak ni tanpa syarat.

Kat rumah aku setel susu dulu. Dapat la 11 botol x 6oz ngan 10 plastik x 9oz. Masa kat PD aku tumpangkan susu kat Kitchen hotel. Alhamdulillah meriah susu, bila jauh ngan anak ni dapat la aku buat power pumping. Aku buat 3 kali sehari..subuh, tghri,mlm..in between tu aku pam mcm biasa.

Macam biasa gak la, ada yg pelik bila aku ckp anak aku dah setahun umurnya. Bersangka baik lah..kot boleh inspire ibu lain utk brestfeed anak mereka juga. Kerja, outstesen, sebok bukanlah alasan. Nak ngan tak nak je. Kena belajar cara dan teknik betul untuk pastikan berjaya. Hish breastfeeding ni bukan semudah abc..

Esok aku cuti. Nak lepak ngan anak. Nak lepak ngan abg. Rebonding temanya. Sambil tengok bajet 2012. Harap ada berita baik untuk kita kan...aminnnn

Sidetrack...aku bengang betul la..BACUL!!! Kalau ko bagus sgt, ko rasa ko betul, meh la dtg jumpa aku. Byk sgt dah peluang aku bg, yg aku belum bagi cuma penampar je.

Sent from Yahoo! Mail on Android

13 comments:

Arena said...

Gigih ko mengepam ngah. Pesal ni ngah? Selumbarkah?

Angah said...

Arena
Kena gigih. Hadiah yg paling bagus boleh aku bg pd anak..eh bukan selumbar...dedalu ..

Pnut said...

betul angah...
akak dulu outstesen... gigih juga pump susu, tumpangkan kat kitchen hotel, budak kitchen tak berani bg kebenaran, kena jumpa manager dia.. omputih oulsss... jumpa jer.. terus mat saleh tu yes.. yes.. sure no problem... just tell me if anything i can help u more..

seee omputih lebih faham... eheheheh

masa balik, jumpa stewardess, mintak tumpang kat belakang kabin tong susu.. ahahaha bila ingat balik, renyah, tapi puas.. walau tak dapat lama menyusu alesya, tapi perjalanan tak lama tu amat berharga, dan syukur juga, masa dalam pantang, dan masa dia kat hospital, akak buat stok byk2.. walaupun dikala akhir-akhir susu badan berkurang, tp stok banyak simpan, cukup untuk digunakan 2-3 bulan..

HappyIrfa said...

dah..jangan serabutkan kepala.penuhkan masa yang ada utk family sementara usia masih ada :-)

mamalisa said...

selamat ber-rebonding..sayu hati aku baca psl riefqi..dedalu tu ko bakar je nyampah tul.

Angah said...

Kak pnut
Kannnn yg penting kita usaha setakat kemampuan, jgn x cuba langsung.

Irfa
Setuju..tp tu lah ada je penyemak haih

Mawar
Mmg sayu tgk cara dia pandang aku..bako dedalu hmm aku ingat nak racun kasi mati..

Ummi said...

potong kasi cantas aje sama dedalu, geram plak akak dengar :)

sayu plak, itulah kasih anak dengan mak, semalam balik keje akak nak pi keje part time plak, damya nangis-nangis nak ikut, kalau besar dah lama akak bawa, akak dalam kelas biar dia dalam library :(

oren said...

kalo ko nak kawan tumpang belasah, aku join eh...

ekekeke..samseng tmn ilmu nih...

Dinas Aldi said...

Sayu la plak baca reaction Riefqi bila tengok Angah tu.

Jijie Armidza said...

angah, meh kasi ini kakyong kasi belasah itu dedalu.....

Angah said...

Ummi
bagi racun lah mati slow2

oren
ganaih!!! i loike\

Kdinas
mmg sayu kak tgk mata dia

Karad
nak no tepon? muahaha

Nic said...

Juz nak share.. alhamdulillah dah 2 kali manage utk buat stok masa outstesen ke Europe dan Afrika.. Cuma kat Afrika hampeeeehhhhhh, ada pulak staff hotel simpan kat fridge bukan freezer.. memang leceh bawak beg susu & coleman esp tapi utk anak, saggup buat apa saja..

Angah said...

Nic
wah banyak pengalaman angkut EBM rentas negara..please share!!!