Friday, November 15, 2002

Alhamdulillah, selesai juga masalah server kat tempat aku nih. Dapat juga aku menulis. Minggu depan final exam. Student jumpa aku
"Puan, saya kena bar ker? tolonglah Puan, saya tak nak repeat paper"
"Awak ada fikir camtu masa awak ponteng kelas saya?"
"Tolonglah Puan, saya janji saya tak buat lagi"
"Semester depan saya tak ajar awak pun"
Mungkin kasar cara aku. Aku mungkin akan dicop lecturer killer. Tapi itu cara aku nak menyedarkan mereka nih. Dah berbuih mulut suruh jangan ponteng..ponteng jugak. So bear the consequenceslah kan.

Aku selalu jugak didatangi student yang tak puas hati ngan markah yang aku bagi. Camne aku nak bagi banyak kalau kerja acuh tak acuh. Aku suruh taip diorang tulis tangan. Camne tuh. Aku suruh buat karangan diorang amik karangan dalam buku ke jurnal ke... Aku suruh buat assignment diaorang cut paste daripada internet. Memula bagi can ler..pastu tak sedar jugak maka aku 'siram air' atas mereka yang tidur nih. Buan semua camni. Ada yang memang nak belajar, tapi meeka dicop teacher's pet pulak.

Aku sedih tengok anak bangsa aku camnih. Banyak duit mak bapak yang dilabur, tapi mereka nih datang makan angin jer agaknya. Ya Allah..bukakanlah hati mereka...

1 comment:

dghnfgj said...

This momentousdecree warcraft leveling came as a great beacon light wow lvl of hope to millions of negroslaves wow power level who had been seared power leveling in the flames of power leveling withering wrath of the lich king power leveling injustice.wrath of the lich king power leveling it came as a WOTLK Power Leveling joyous daybreak to end the long WOTLK Power Leveling night ofcaptivity.WOTLK Power Leveling but one hundred years wlk power leveling later, we must face aoc gold the tragic fact thatthe age of conan power leveling negro is still not free. aoc power leveling one hundred years later,age of conan power leveling the lifeof the negro ffxi gil is still sadly crippled by the final fantasy xi gil manacles ofsegregation guild wars gold and the chains of discrimination. one hundred yearslater, maplestory mesos the negro lives on a lonely island of poverty in themidst of a vast ocean of material prosperity.dog clothes one hundred yearslater, the negro is still languishing in the corners of americansociety and finds himself an exile in his own land.